فراشپز- مسقطی با بلغور گندم از شیرینیهای خوشمزه و قدیمی ایرانی است که با دستورهای متنوعی تهیه میشود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه مسقطی بلغور گندم در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم مسقطی بلغور گندم
بلغور گندم ۳ پیمانه
آب ۶ پیمانه
شکر ۲ تا ۳ پیمانه بسته به ذائقه
زعفران دم کرده نیم فنجان
گلاب به مقدار لازم
پودر هل یا عرق هل به مقدار لازم
وانیل نصف قاشق چای خوری
طرز تهیه مسقطی بلغور گندم
مرحله اول
برای تهیه مسقطی خوشمزه در ابتدای کار، بلغور گندم را از ۲۴ ساعت قبل درون یک کاسه آب میخیسانیم. در این مدت هر چند ساعت یک بار آب آنرا عوض میکنیم. بعد از ۲۴ ساعت، یک ظرف بزرگ برداشته و بلغورها را درون آن میریزیم.
مرحله دوم
سپس ۵ تا ۶ پیمانه آب روی بلغورها میریزیم و به صورت مرتب با دست چنگ میزنیم تا تمام بلغورها له شوند و شیره سفید رنگی از آنها خارج شود. در نهایت باید خمیری کشدار از بلغورها باقی بماند.
مرحله سوم
میتوان این خمیر را دور ریخت و شیره بدست آمده را از صافی عبور داد. شیره را درون یک قابلمه میریزیم و روی شعله ملایم قرار میدهیم. از همان ابتدای کار شروع به همزدن میکنیم تا ته نشین نشود.
مرحله چهارم
بعد از حدود نیم ساعت، شکر را به آن اضافه میکنیم. مقدار شکر بستگی به ذائقه دارد و میتوان میزان آن را به سلیقه خودکم یا زیاد کرد. مجددا شروع به هم زدن میکنیم. سپس زعفران دم کرده را به آن اضافه میکنیم.
مرحله پنجم
حالا مواد را به صورت مرتب هم میزنیم تا به غلظت فرنی برسد. در مرحله آخر پخت، گلاب و عرق هل یا پودر هل و وانیل اضافه کرده و مخلوط میکنیم و شعله را خاموش میکنیم. سپس مسقطی را داخل قالب مورد نظر میریزیم.
مرحله ششم
وقتی که خنک شد، آن را ۲ ساعت درون یخچال قرار میدهیم تا مسقطی ببندد. سپس از قالب خارج کرده و سرو میکنیم. به جای بلغور گندم میتوان از گندم حلیم استفاده کرد یا از نشاسته گل استفاده نمود.
منبع: چی شی