آشپزی

طز تهیه پیراشکی گوشت بخارپز؛ غذایی متفاوت از شرق آسیا

فراشپز- پیراشکی گوشت بخارپز یا دامپلینگ گوشت یک غذای خوشمزه و متفاوت از آسیای شرقی است که در ادامه این مطلب شما را با طرز تهیه این غذای خوشمزه آشنا می‌شوید.

پیرایشکی گوشت بخار پز که به نام دامپلینگ گوشت meat dumpling هم شناخته می‌شود. یکی از غذاهای بسیار پرطرفدار در کشورهای آسیای شرقی مثل چین و کره و ژاپن است. آماده کردن مواد و پیچیدن خمیر دامپلینگ شباهت زیادی به پیراشکی دارد ولی به جای این که خمیر پیراشکی را در روغن سرخ کنند، روی بخار آب می‌پزند که طعمی متفاوت‌تر به خود می‌گیرد و غذایی کم کالری‌تر از پیراشکی معمولی به حساب می‌آید.

پیراشکی گوشت بخارپز

مواد لازم برای ۵ نفر

کنجد و نمک و فلفل به مقدار لازم
سس سویا ۲ قاشق چای خوری
سرکه سفید ۱ قاشق غذا خوری
پیازچه ۵ عدد
سیر ۱ حبه
پودر زنجبیل ۱/۲ قاشق چای خوری
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
روغن ۱ قاشق غذا خوری
پودر قند ۲ قاشق چای خوری
بیکینگ پودر ۱/۲ قاشق چای خوری
آب ۲/۳ لیوان
نمک ۱/۲ قاشق چای خوری
مخمر فوری ۱ قاشق چای خوری
آرد گندم ۱.۵ لیوان

طرز تهیه

برای تهیه خمیر پیراشکی آرد، بکینگ پودر، مخمر، نمک و پودر قند را مخلوط کنید سپس آب را کم کم اضافه کنید تا به شکل خمیر درآید و ۵ دقیقه با دست به آرامی ورز دهید، در این حالت خمیر کمی حالت چسبنده دارد.

کاسه‌ای را چرب کنید و خمیر را گرد کرده داخل کاسه قرار دهید و حوله‌ای مرطوب روی آن قرار دهید و ۱ – ۲ ساعت بگذارید در جای گرمی بماند تا حجمش دو برابر شود.

برای تهیه مواد داخل پیراشکی، پیازچه‌ها را خرد کنید و به همراه گوشت چرخ کرده، سیر خرد شده، پودر زنجبیل، سس سویا، سرکه، نمک و فلفل مخلوط نمایید و با دست ورزش دهید تا حالت چسبنده پیدا کند.

خمیر را بعد از این که ور آمد به ۵ قسمت مساوی تقسیم کنید و کف دستتان گرد کنید و ۱۰ دقیقه دیگر استراحت بدهید سپس هر خمیر را با وردنه پهن کنید و از مواد پیراشکی وسط آن قرار دهید و اطراف هر خمیر را جمع کنید و به شکل گرد حالت دهید.

خمیرها را روی کاغذ روغنی که گرد برش زده‌اید با کاغذ شیرینی قرار دهید و دوباره ۲۰ دقیقه استراحت بدهید. استراحت دادن خمیر کمک زیادی به ترد شدن آن بعد از پخت می‌کند.

اگر می‌خواهید پیراشکی تان شکل عروسکی داشته باشد تکه‌هایی کوچک از خمیر را با رنگ خوراکی رنگ آمیزی کنید و با کمی آب به جای گوش و بینی روی پیراشکی بچسبانید. به جای چشم هم می‌توانید از مقداری کنجد مرطوب استفاده نمایید.

خمیرها را به همراه کاغذ روغنی به مدت ۲۰ – ۳۰ دقیقه در بخار پز قرار دهید تا آماده شوند.

منبع: بیتوته

فراشپز

Recent Posts

آموزش پخت آش ابودردا یا آش مخصوص چهارشنبه سوری

فراشپز- آش ابودردا یکی از قدیمی‌ترین آش‌های ایرانی است که در شب چهارشنبه سوری و…

15 دقیقه ago

طرز تهیه پودر سوخاری پانکو با پاپریکا و فلفل

فراشپز- پودر سوخاری پانکو؛ یکی از انواع پودر‌های سوخاری می‌باشد که می‌توانید به راحتی و…

22 دقیقه ago

انواع نوشیدنی برای رفع تشنگی ماه رمضان

فراشپز- رمضان زمانی است که روزه‌داران از سحر تا افطار از خوردن و آشامیدن پرهیز…

2 ساعت ago

(ویدیو) آموزش شیرینی لقمه‌ای لوکما: شیرینی خوشمزه و مشهور ترکیه

فراشپز- طرز تهیه یک شیرینی خوشمزه ترکی به نام لوکما را در ادامه آموزش خواهید…

3 ساعت ago

طرز تهیه ۸ سوپ متنوع و مناسب برای سفره افطار

فراشپز- ماه مبارک رمضان فرصتی است برای تقویت روح و جسم. در این ماه، انتخاب…

4 ساعت ago

طرز تهیه دونات لقمه‌ای کمتر از ۲۰ دقیقه

فراشپز- دونات لقمه‌ای یک مدل دونات فوری است. دونات در اصل یک شیرینی خوشمزه و…

5 ساعت ago