فراشپز- این غذا اسمش ماست جوش می باشد یکی از خوشمزه ترین غذا های سبزاوار است و شبیه به کله جوش است و شما باید بعد از تهیه نان تیلیت کنید و به همراه نان و سبزی میل کنید. این غذا در کمترین زمان ممکن تهیه می شود و مخصوص زمانی می باشد که شما وقت کافی برای تهیه غذا ندارید یا می خواهید یک غذای ساده و سریع تهیه کنید. غذاهای سریع بسیار پر طرفدار هستند پس کافیست یک بار این غذای سنتی ایرانی را تهیه کنید. با طرز تهیه ماست جوش همراه ما باشید.
مواد لازم
پیاز بزرگ ۱ عدد
ماست پر چرب ۳ لیوان
آب ۱ لیوان
گوجه فرنگی ۲ عدد
پونه خشک ۱ تا ۲ ق غذا خوری
گردوی خردشده ۶ تا ۷ عدد
تخم مرغ ۱ عدد
نمک، زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه ماست جوش
۱ مرحله اول: سرخ کردن
ابتدا باید پیاز را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و بعد پیازها را درون قابلمه یا تابه بریزید و با حرارت ملایم تفت دهید تا به رنگ طلایی درآیند.
۲ مرحله دوم: افزودن گردو و گوجه
گردوی خردشده را به پیازهای طلایی شده اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی گردو گرفته شود و عطر آن درآید. گوجهفرنگیهای نگینی خرد شده را به مخلوط پیاز و گردو اضافه کنید. صبر کنید تا گوجه فرنگیها خوب تفت بخورند و رنگشان تغییر کند.
۳ مرحله سوم: افزودن ماست
پس از اینکه گوجهفرنگیها تفت خوردند، نمک، زردچوبه و پونه محلی را اضافه کنید و خوب هم بزنید. تخممرغها را با ماست مخلوط کرده و خوب هم بزنید تا یکدست شود. مخلوط تخم مرغ و ماست را به مواد اضافه کنید و سپس آب را هم بریزید. هم بزنید تا جوش بیافتد. زمانی که مواد جوشیدند، از روی حرارت بردارید و آماده سرو کنید. این غذا را با نان سنتی، سبزی خوردن و پیاز تازه سرو کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید. نوش جان
فوت و فنهای پخت ماست جوش
به دلخواه میتوانید از سه حبه سیر رنده شده نیز استفاده کنید.
حتما موقع اضافه کردن ترکیب ماست به ماست جوش تا جوش آمدن هم زدن را ادامه دهید وگرنه به اصطلاح غذای شما بریده شده و دانه دانه میشود.
میزان افزودن آب به غلظت ماست جوش بستگی دارد و اگر میخواهید غلیظ باشد آب کمتری بریزید.
منبع: پارسی دی