مربای هویج یکی از مرباهای بسیار محبوب با اصالت ایرانی است که با روشی آسان و موادی ارزان تهیه میشود اما پخت آن نیاز به رعایت فوت و فنهای خاصی دارد.
مربا یکی از خوراکیهای خوشمزه و پر طرفدار است که از گذشته تا امروز روش مناسبی برای نگهداری طولانی مدت میوه بوده است. مربا در سفره صبحانه جایگاه ویژهای دارد که معمولا همراه با کره یا خامه سرو میشود. مرباها انواع گوناگونی دارند که از ترکیب شکر با میوههای گوناگون تهیه میشوند. مربای هویج یکی از مرباهای قدیمی و خاطرهانگیز ما ایرانیها است که همیشه پای ثابت سفرههای صبحانهمان بود. از آنجا که هویج نسبت به سایر میوهها ارزانتر است و پخت راحتی دارد، خیلیها این مربا را در منزل درست میکنند. اما درست کردن مربای هویج به همین راحتیها هم نیست و اگر برخی از فوت و فنهای آن را ندانید، نمیتوانید مربای هویج خوشمزه و غلیظ و حرفهای در منزل بپزید. در این مطلب میخواهیم روش مادربزرگ را برای پخت مربای هویج به شما آمورزش بدهیم که با این روش مربای شما حرفهای و خوشمزه میشود و برای همیشه عاشق این روش میشوید، پس در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم
هویج: ۱ کیلوگرم
شکر: ۱ کیلوگرم
زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
هل: ۳ عدد
خلال پرتقال یا نارنج: ۱ قاشق غذاخوری
آبلیمو: ۱ قاشق قاشق غذاخوری
طرز تهیه
برای شروع کار هویج را پوست و سپس رنده کنید. حالا یک قابلمه بزرگ و مناسب را انتخاب کنید و یک لایه هویج داخل قابلمه بریزید. بعد از آن یک لایه شکر بریزید و همین کار را به صورت لایه به لایه با شکر و هویج ادامه بدهید تا قابلمه پر شود. درب قابلمه را بگذارید و آن را کنار بگذارید تا یک ساعت بماند.
در این فاصله خلال پرتقال یا نارنج را سه بار به مدت یک دقیقه بجوشانید و آبکش کنید تا تلخی آن گرفته شود. هل را پوست کنید و دانهها را با هاون بکوبید و زعفران را دم کنید و کنار بگذارید. حالا قابلمه مربا را روی حرارت اجاق گاز بگذارید و شعله را متوسط کنید. درب قابلمه را ببندید و اجازه بدهید مربا با درب بسته به مدت ۱۵ دقیقه بجوشد. بعد از این مدت حرارت اجاق گاز را کم کنید و روی درب قابلمه دمکنی بگذارید و مربا را به مدت ۱ ساعت دم کنید.
بعد از اینکه ۱ ساعت از پخت مربا با دمکنی گذشت، درب قابلمه را بردارید و خلال پرتقال یا نارنج، هل کوبیده و زعفران دم کرده را به مربا اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند. دوباره درب قابلمه را با دمکنی بگذارید و نیم ساعت دیگر زمان بدهید تا مربا با حرارت متوسط بجوشد. بعد از این مدت زمان درب قابلمه را بردارید و اجاق گاز را خاموش کنید. حالا آبلیمو را اضافه کنید و اجازه بدهید مربا کاملا خنک شود، بعد مربا را داخل شیشههای خشک و تمیز بریزید و درب آن را ببندید و داخل یخچال نگهداری کنید.
نکات مهم
۱ ـ پخت مربای هویج یک ساعت و چهل و پنج دقیقه زمان میبرد، بنابراین نباید بیش از حد بجوشد.
۲ ـ اگر میخواهید مقدار بیشتری مربا درست کنید، باید بدانید این مقدار که گفته شد، به ازای هر ۱ کیلوگرم هویج لازم است، بنابراین میتوانید به نسبت مواد را دو برابر کنید.
۳ ـ خلال پرتقال یا نارنج عطر و طعم خوبی به مربا میدهد. حتما قبل از اضافه کردن به مربا آن را سه بار بجوشانید تا تلخیاش گرفته شود. اگر خلال را به صورت خشک و نجوشیده اضافه کنید، مربای شما تلخ میشود.
۴ ـ سعی کنید برای تهیه هر نوع شیرینی و مربا حتما از هل سبز استفاده کنید؛ زیرا هل سبز عطر و بوی بیشتری نسبت به هل سفید دارد.
۵ ـ شیشههایی که برای مربا انتخاب میکنید باید حتما خشک و تمیز با در فلزی باشند تا مربا با گذشت زمان کپک نزد.
منبع: فرارو