فراشپز- مرغ مجلسی با سس زرشک و آب انار یکی از روش‌های متفاوت طبخ مرغ است که مرغ با این روش پخت، طعم بی‌نظیر و دلچسبی دارد.

به گزارش فرارو،  به نظر من به تعداد آشپز‌های دنیا روش‌های پخت مرغ وجود دارد که هرکس به روش خودش آن را طبخ می‌کند. مرغ را اگر خوشمزه بپزید، می‌تواند از هر نوع غذای گوشتی خوشمزه‌تر هم باشد. اگر از درست کردن مرغ‌های تکراری خسته شده‌اید و دوست دارید مرغ را با یک روش جدید برای خودتان و خانواده تهیه کنید، حتما این مطلب را دنبال کنید، چون می‌خواهیم یک مدل طبخ مرغ را به شما آموزش بدهیم که از خوردن آن حتما شگفت‌زده خواهید شد.

در این روش مرغ با سسی از زرشک و آب انار همراه با پیاز و سبزیجات پخته می‌شود و طعم بی‌نظیری دارد. اگر دوست دارید یک مرغ خوشمزه را با یک روش جدید بپزید و طعم جدیدی را تجربه کنید، حتما این روش پخت مرغ را امتحان کنید و در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

مواد لازم

مرغ: ۴ تکه (ران و سینه)
زرشک: ۱ پیمانه
آب انار: نصف پیمانه
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده غلیظ: به میزان لازم
پیاز درشت: ۱ عدد
فلفل دلمه‌ای: یک قسمت از چهار قسمت فلفل کامل
هویج: ۱ عدد
سیر: ۲ حبه
آب جوش: یک دوم پیمانه
آب و نمک (یک چهارم پیمانه نمک): ۱ لیتر
نمک، فلفل قرمز و زردچوبه: به میزان لازم
روغن مایع: به میزان لازم

طرز تهیه

برای درست کردن این مرغ خوشمزه ابتدا ترکیب آب و نمک را درست کنید و تکه‌های مرغ را داخل کاسه آب و نمک بگذارید و ظرف محتوی مرغ را به مدت دو ساعت داخل یخچال بگذراید تا مرغ توی آب و نمک استراحت کند. بعد از این مدت زمان، مرغ‌ها را از آب و نمک خارج کنید و زیر شیر آب بشویید. بعد تکه‌های مرغ را روی یک دستمال یا حوله تمیز بگذارید و خوب خشک کنید. حالا تکه‌های مرغ را داخل یک سینی بچینید و زعفران دم کرده را روی تکه‌های مرغ بریزید. نمک، فلفل قرمز و زردچوبه را هم روی مرغ بپاشید و بعد با دست تکه‌های مرغ را ماساژ بدهید تا همه قسمت‌های مرغ با زعفران و ادویه آغشته شود.

حالا وقت آن است که سس زرشک را درست کنید. برای این کار حتما زرشک را از قبل خیس بدهید و اجازه بدهید زرشک یک ساعت داخل آب بماند. زرشک را آبکش کنید و داخل دستگاه غذاساز بریزید و آب انار را به آن اضافه کنید. بعد یک دقیقه دستگاه را روشن کنید و مواد را میکس کنید. حالا سس را از صافی رد کنید تا کاملا صاف شود و ناخالصی نداشته باشد. یک قاشق غذاخوری روغن مایع را داخل یک ماهی تابه بریزید و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. یک دقیقه رب را تفت بدهید و بعد سس زرشک و انار را به رب اضافه کنید و هم بزنید. وقتی سس جوش آمد، اجاق گاز را خاموش کنید.

در مرحله بعد پیاز را پوست و به صورت خلالی خرد کنید. پیاز‌ها را کف یک ماهی تابه مناسب بچینید. هویج و فلفل دلمه‌ای را هم خرد کنید و روی پیاز بریزید. حالا تکه‌های مرغ مزه‌دار شده را روی سبزیجات بچینید و سسی را که از قبل آماده کرده‌اید، روی همه قسمت‌های مرغ بریزید. دو قاشق غذاخوری روغن و یک دوم پیمانه آب جوش را روی مواد بریزید و کمی فلفل و زردچوبه بپاشید. حالا درب ماهی تابه را ببندید و حرارت اجاق گاز را کم کنید و ۴۵ دقیقه زمان بدهید تا مرغ بپزد. هر چند وقت یکبار درب ماهی تابه را باز کنید و مقداری از سس را روی مرغ‌ها بریزید. بعد از اینکه سس کاملا جا افتاد و به روغن آمد، اجاق گاز را خاموش کنید و این مرغ خوشمزه را همراه با زرشک پلو میل کنید، نوش جان.

نکات مهم

۱ ـ برای شستن زرشک باید به این نکته توجه کنید که زرشک با یک بار زیر آب گرفتن تمیز نمی‌شود. برای شستن زرشک ابتدا زرشک‌ها را پاک کنید و در یک صافی یا الک بریزید. الک را روی یک قابلمه یا کاسه قرار بدهید و زیر شیر آب بگیرید. بعد از چند دقیقه اگر الک را بلند کنید، می‌بینید که داخل کاسه پر از شن‌ریزه شده است. این کار را باید تا جایی ادامه بدهید که آب باقی مانده داخل کاسه کاملاً تمیز باشد.

۲ ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش‌تری دم کنید، کم‌رنگ‌تر می‌شود و مجبور می‌شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه‌تان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چای‌خوری زعفران ۲ قاشق سوپ‌خوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می‌شود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیش‌تری پس بدهد.
زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می‌کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران‌های تقلبی معمولاً براق هستند.

۳ ـ وقتی می‌خواهید مرغ بخرید، حتماً جا‌هایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمت‌ها زود‌تر مشخص می‌شود. اگر این قسمت‌ها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست. حواستان باشد مرغ‌هایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغ‌های بسته‌بندی استفاده می‌کنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که خون‌آبه نداشته باشد. به طور کلی برای تهیه این غذا مرغ تازه مناسب‌تر است.

به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *