فراشپز- به اشکی که از چشم‌هایتان جاری می‌کنند اهمیت ندهید؛ پیاز‌ها یک هم‌پیمان خوب برای شما در مبارزه با بیماری‌ها هستند. یک عضو ارزشمند در خانواده گیاهان تیرهء سوسن که فواید بی‌شماری برای سلامت شما دارند و طعم غذایی که درست می‌کنید را هم دگرگون می‌کنند. در شرایط نابسامان اقتصادی خرید پیاز و انواع آن از بازار، نسبت به اقلام دیگر هزینه کم‌تری نیز دارد. در این مقاله می‌خواهیم نگاهی اجمالی به فواید پیاز برای سلامتی انداخته و بطرز تهیه پیاز کاراملی را که در انواع غذاها کاربرد دارد آموزش دهیم:

فواید پیاز کدامند؟

فیتوکمیکال‌های همراه با ویتامین C در پیاز؛ موجب تقویت سیستم ایمنی می‌شوند.

پیاز حاوی عنصر معدنی کرومیوم Chromium است. ماده ضروری کمیابی که در تغذیه انسان و متابولیسم طبیعی بدن نقش مهمی دارد و موجب تنظیم گردش خون می‌شود.

قرن‌ها از پیاز برای کاهش التهاب و التیام بخشیدن به عفونت‌ها استفاده شده است.

آیا از خوردن پیاز تکه شده همراه غذایتان لذت می‌برید؟ اگر جواب شما مثبت است باید خیلی خوشحال باشید! پیاز خام تولید کلسترول بد (LDL) را کاهش داده و سلامت قلب شما را حفظ می‌کند.

ترکیب مفیدی به نام کرستین Quercetin در پیاز به نقش مهم آن در پیشگیری از سرطان معروف است.

زنبور شما را نیش زده است؟ فورا مقداری از عصاره پیاز را روی محل نیش‌زدگی قرار دهید تا حس درد و سوزش شما التیام پیدا کند.

پیاز رادیکال‌های آزاد را از بین می‌برد و در نتیجه مانع پیشرفت زخم معده می‌شود.

قسمت سبز سر پیاز حاوی مقادیر زیادی ویتامین A است، بنابراین گاهی اوقات آنها را نیز مصرف کنید.

کدامیک از انواع پیاز مفیدتر است؟

تحقیقاتی که در دانشگاه کورنل روی یازده گونه مختلف پیاز انجام شده است نشان می‌دهد که پیاز قرمز و پیاز زرد به دلیل داشتن محتوای فنل و فلاونوئید جزء مفیدترین پیاز‌ها هستند.

یکی از بهترین روش‌های مصرف پیاز این است که پیاز را تا جای ممکن باریک خرد کنید، روی آن مقداری آب لیمو بریزید و نمک اضافه کنید. مقداری گشنیز روی سالاد بریزید و از عطر و طعم فوق‌العاده آن لذت ببرید.

دستور پخت پیاز کاراملی

کاراملی کردن پیاز یک روش خوب برای بیرون آوردن طعم شیرین آن است. برای این کار کافیست پیاز را با کمی روغن زیتون مدتی تفت دهید تا رنگ پیاز قهوه‌ای شود.

پیاز به طور طبیعی شیرین است که با پخته شدن شکر طبیعی توسط حرارت کم و طولانی مدت، حالت کاراملی پیدا می‌کند و طعم آن فوق‌العاده دل نشین می‌شود. از پیاز کاراملی به عنوان یکی از مواد طعم دهنده روی همبرگر، داخل ساندویچ، سوپ پیاز، انواع تارت، پیتزا، دیپ پیاز، آش، عدس پلو و … می‌توانید استفاده کنید.

مواد لازم برای تهیه پیاز کاراملی

پیاز زرد یا قرمز۳ عدد (زرد یا قرمز)

روغن زیتون به مقدار لازم

کره به مقدار لازم

نمکبه مقدار لازم

شکر به مقدار لازم

سرکه بالزامیک به مقدار لازم

طرز تهیه پیاز کاراملی

مرحله اول

پیاز‌ها را بسته به نوع مصرف به شکل دایره‌ای (برای همبرگر) یا نواری خرد کنید.

مرحله دوم

روغن زیتون و کره را باهم روی حرارت متوسط گرم کنید تا روغن کمی جلوز ولز کند. پیاز‌ها را به روغن اضافه کنید و هم بزنید تا روغن خوب پیاز‌ها را پوشش دهد. پیاز‌ها را به طور یکسان کف ماهیتابه پخش کنید و همین طور که مرتب هم می‌زنید اجازه دهید بپزد.

مرحله سوم

مراقب باشید پیاز‌ها نسوزند. بعد از ده دقیقه هم زدن نمک اضافه کنید و اگر مایل بودید مقداری شکر، تا پروسه کاراملی شدن بهتر انجام شود. در ازای ۵ عدد پیاز یک قاشق چایخوری شکر کافی خواهد بود. برای این که پیاز‌ها هنگام کاراملی شدن سفت نشوند می‌توانید مقدار کمی آب اضافه کنید.

مرحله چهارم

بگذارید پیاز‌ها به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزند. هر چند دقیقه آنها را هم بزنید. هر زمان پیاز‌ها به کف ماهیتابه چسبیدند و خوب قهوه‌ای شدند آنها را از روی اجاق بردارید.

منبع: کتاب کاله

به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *