فراشپز- گاهی هنگام پخت برخی غذاها میتوان با اضافه کردن برخی مواد اولیه طعمش را تغییر داد. در برگرها هم گرچه ماده اصلی این غذا انواع گوشت است اما میتوان با ترکیب برخی مواد پروتئینی و غلات، طعمهای متفاوتی ایجاد کرد که برای سلیقههای مختلف مناسب است.
از طرفی شاید در نگاه اول استفاده از موادی مانند گندم، کدو، نخود و چغندر برای پخت انواع برگر عجیب به نظر برسد اما طعمی خاص به غذا می دهد. طرز تهیه برگر چغندر یکی از این برگرهای خاص را آموزش دادهایم.
آماده سازی: ۴ ساعت
پخت: ۳۰ دقیقه
تعداد : ۶ نفر
مواد لازم
نخود: یک دوم پیمانه
چغندر قرمز: ۲ عدد
کینوا (شستهشده) : یک دوم پیمانه
پیاز: یک عدد
سیر : ۲ حبه
سرکه سیب: ۲ قاشق سوپ خوری
جعفری : ۳۰ گرم
آب لیموترش تازه: یک قاشق سوپخوری
تخممرغ : یک عدد
نان برگر: ۲ عدد
نمک، سس خردل، سس مایونز و روغن زیتون : به میزان لازم
شاهی و ریحان : ۳۰ گرم از هر کدام
خیار، گوجهفرنگی، پیاز قرمز : یک عدد از هر کدام
طرز تهیه :
۱. نخود خیس خورده را بپزید. سپس در آسیاب له کنید.
۲. چغندر را را پخته و سپس ریز رنده کنید. کینوا را هم پخته و آبکش کنید.
۳. نخود آسیابشده، چغندر، کینوا، یک قاشق سوپخوری روغن زیتون، پیاز، سیر، سرکه سیب، جعفری، آب لیموترش تازه، تخممرغ و مقداری نمک را در ظرفی بریزید و هم بزنید تا کاملاً با یکدیگر مخلوط شوند.
۴. کف دست را با مقداری آب، مرطوب کنید. از مایه آمادهشده به اندازههای مناسب بردارید و در دست به شکل برگر فرم دهید، سپس در تابهای حاوی روغن زیتون داغ، روی حرارت ملایم، از هر طرف ۳ تا ۴ دقیقه سرخ کنید.
۵. برگرها را از تابه خارج کنید و روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی شان کاملاً گرفته شود.
۶. نان برگر را ۵ دقیقه در طبقه بالای فری که از ۱۵ دقیقه قبل، روی حرارت ۱۷۰ درجه سانتیگراد گرم کردهاید، قرار دهید تا گریل شود.
۷.روی یک طرف نانهای برگر، مقداری سس خردل و سس مایونز بزنید. سپس روی آن، بهترتیب شاهی، برگر چغندر، خیار، گوجهفرنگی، پیاز و ریحان را قرار دهید. در آخر، طرف دیگر نان را روی آن قرار دهید و سرو کنید.
نکته: کینوا، نوعی بذر پر پروتئین است که به گنه گنه نیز معروف است. میتوانید آن را از عطاریها تهیه کنید.
منبع: همشهری آنلاین