فراشپز- خورشت فسنجان یکی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که با موادی، چون گوشت، گردو، رب انار و … تهیه میشود. دستورالعمل تهیه این خورشت بسیار ساده بوده و در منزل به راحتی میتوانید آن را تهیه کنید، اما برخی از افراد برای تهیه فسنجان فوت و فنهای جزئی و مهم آن را رعایت نمیکنند بنابراین خورشت فسنجانشان روغن نمیاندازد. در این بخش به دلایل اصلی روغن نیانداختن فسنجان اشاره میکنیم و تمام رازهای روغن انداختن خورشت فسنجان غلیظ شمالیها را بررسی خواهیم کرد.
به خورش فسنجان یخ اضافه نمیکنید
اگر خورش فسنجان شما روغن نمیاندازد، برای به روغن افتادن خورش فسنجان در چند دقیقه پایانی پخت، چند تکه یخ به خورش اضافه کنید. با اضافه کردن تکههای یخ به خورش در حال جوش، به مغز گردو شوک وارد میشود و در نتیجه روغن آن خیلی زودتر آزاد شده و روغن گردو در سطح خورشت جمع میشود و خورشت رنگ و لعاب بهتری میگیرد.
حرارت زیر خورش فسنجان زیاد است
یکی از دلایلی که باعث روغن نیانداختن خورشت فسنجان میشود، کم بودن مدت زمان پخت است. برای به روغن افتادن خورش فسنجان حرارت باید پایین باشد و شما باید تا جای ممکن زمان بیشتری (حدود ۵ تا ۷ ساعت) به خورش بدهید تا به خوبی جا بیفتد.
از گردوی مرغوب استفاده نمیکنید
عدم استفاده از گردوی مرغوب باعث میشود که فسنجان شما روغن نیاندازد و خوشمزه نباشد. برای روغن انداختن خورشت فسنجان از گردوی تازه و پرچرب استفاده کنید، گردویی که وقتی بین دو انگشت خود فشار دهید، روغن از آن خارج شود.
گردو را یکدست پودر نمیکنید
اگر میخواهید روغن گردو زمان پخت فسنجان راحتتر از آن خارج شود، گردو را بهصورت یکدست پودر کنید، گردوی آسیاب شده نه باید بیش از اندازه له باشد و نه بیش از حد درشت باشد.
گردو را تفت نمیدهید
برای اینکه گردوها سریعتر روغن بیندازند، چند دقیقه پیش از پخت، گردوها را تفت دهید تا بوی خامی آنها از بین رفته و کمی تیرهتر شوند. گردو را با حرارت ملایم مدام هم بزنید و مراقب باشید که نسوزد.
روی گردوها آب سرد نمیریزید
برخلاف سایر غذاها خورش فسنجان را باید با آب سرد بپزید، پس از تفت دادن گردوها روی آنها آب سرد بریزید و صبر کنید که آب جوش آید سپس درب قابلمه را روی آن قرار دهید تا روغن گردوها خارج شود. در تهیه و روغن انداختن خورش فسنجان نکته این است که آب سرد را به یکباره اضافه نکنید، بلکه هر نیم ساعت یکبار، مقدار کمی آب سرد داخل خورشت بریزید تا گردو روغن بیشتری بیندازد.
از رب انار خالص و مرغوب استفاده نمیکنید
رب انار بیکیفیت، روغن خورشت را به خود جذب میکند و باعث میشود خورش فسنجان روغن نیاندازد بنابراین برای تهیه خورشت فسنجان پر روغن از یک رب انار خالص و مرغوب استفاده کنید.
این ترفند قدیمی را به کار نمیبرید
کدبانوهای قدیمی برای روغن انداختن خورشت فسنجان از یک یک ترفند استفاده میکنند و در ساعات انتهایی پخت فسنجان، مقدار کمی نعنای آسیاب شده در خورشت میریزند تا روغن بیشتری بیندازد.
منبع: نمناک