فراشپز- سالاد سزار یکی از محبوب‌ترین و پرطرفدارترین سالادها در دنیاست که برای تهیه‌ آن از ترکیبات اولیه‌ بسیار ساده‌ای استفاده می‌شود و در نهایت آن را به عنوان پیش‌غذا یا وعده‌ اصلی میل می‌کنند.

سس مورد استفاده در این سالاد از جمله سس‌های خوشمزه‌ای است که در سراسر جهان از روش‌های متفاوتی برای تهیه‌ی آن استفاده می‌شود؛ البته محبوبیت این ترکیب به حدی بالا است که می‌توانید در کنار سایر غذاهای سوخاری و سالادها هم از آن استفاده کنید. پس اگر می‌خواهید با طرز تهیه سس سزار آشنا شوید، با ما تا انتهای این مطلب از همشهری آنلاین همراه باشید.

سس سزار چیست؟

پیش از اینکه به طرز تهیه سس سزار نگاهی بیندازید، بد نیست با تاریخچه‌ی تهیه‌ی این سالاد آشنا شوید. جالب است بدانید که آماده کردن سالاد سزار به سال ۱۹۲۴ میلادی و سرآشپزی مهاجر با اصالت ایتالیایی به نام سزار کاردینی باز می‌گردد که مسئولیت اداره‌ی رستوران‌هایی را در مکزیک و ایالات متحده بر عهده داشت. در آن زمان به سبب کمبود مواد غذایی در آشپزخانه کاردینی با هر چیزی که در دسترس داشت، سالاد سزار را آماده کرد و به دست مشتری رساند؛ با این وجود لحظه‌ای هم تصور نمی‌کرد که این ترکیب روزی به چنین شهرت بالایی دست پیدا کند.

به باور بسیاری از سرآشپزها آنچه که باعث خاص بودن سالاد سزار می‌شود، سس مخصوص آن است که مدل اصلی آن با استفاده از عصاره‌ی ماهی آنچوی آماده می‌شود، اما این ترکیب در ایران موجود نیست و با ذائقه‌ی ما هم سازگاری ندارد؛ به همین جهت به سراغ دستور تهیه‌ای رفته‌ایم که این عصاره را با سس خوشمزه‌ای به نام ورچستر جایگزین می‌کند.

مواد اولیه تهیه سس سزار

ترکیبات اولیه مورد استفاده در تهیه‌ی سس سزار رستورانی شامل موارد زیر هستند:

سس مایونز: ۳۰۰ گرم

سس خردل: ۱۰۰ گرم

تخم‌ مرغ: ۲ عدد

پنیر پارمسان پودری: ۵۰ گرم

نمک: ۱ قاشق چای‌خوری

فلفل سیاه: به مقدار لازم

پوره سیر: ۱ قاشق چای‌خوری

آبلیموی تازه: ۲ قاشق غذاخوری

سس ورچستر: ۲۰ گرم

روغن زیتون بدون بو: ۱۰۰ گرم

نکته:‌ سس ورچستر نوعی ترکیب تخمیری با پایه سرکه و ترکیب ملاس، شکر، پیاز، تمرهندی و سیر است که در فروشگاه‌های مختلف یافت می‌شود.

طرز تهیه سس سزار

بعد از فراهم کردن ترکیبات و مواد اولیه‌ی لازم در مقادیر ذکر شده کافی است دستورالعمل‌های زیر را به منظور تهیه سس سزار خوشمزه و بی‌نظیر دنبال کنید:

مرحله اول

در اولین مرحله از طرز تهیه سس سزار باید سس مایونز را به کاسه‌ای با ابعاد مناسب منتقل و سپس سس ورچستر را به آن اضافه کنید. بعد از این کار این دو سس را با همزن دستی آنقدر با یکدیگر مخلوط کنید که در نهایت به حالتی کاملاً یکدست برسند.

مرحله دوم

این قسمت از آماده‌سازی سس سالاد سزار به اضافه کردن سیر به مخلوط مایونز و ورچستر اختصاص دارد. البته پیش از انجام این کار باید سیرهای خود را پوست گرفته و بعد از رنده کردن آن‌ها را به ترکیب به دست آمده از مرحله قبل اضافه کنید.

مرحله سوم

در آخرین مرحله از آماده‌سازی سس نوبت به جدا کردن زرده و سفیده‌ی تخم مرغ از یکدیگر و اضافه کردن زرده‌ها به داخل کاسه می‌رسد. بعد از این کار باید به سراغ سس خردل، آبلیموی تازه، نمک، پنیر پارمسان، روغن زیتون و فلفل سیاه بروید و آن‌ها را به ترکیب حاصل اضافه کنید. در نهایت پس از مخلوط کردن آن‌ها با استفاده از همزن دستی، سس را به ظرف مناسبی انتقال و درون یخچال قرار دهید تا به اصطلاح جا بیفتد و مزه‌ی آن بهتر شود.

ترفندهای تهیه سس سزار خوشمزه

برای اینکه در زمان دنبال کردن دستورالعمل‌های طرز تهیه سس سزار بتوانید به بهترین نتیجه‌ی ممکن برسید و عطر، طعم و کیفیت سس را به میزان قابل توجهی بهبود ببخشید، لازم است نکات و ترفندهای زیر را در نظر داشته باشید:

در صورتی که سس شما غلیظ است می‌توانید برای تنظیم غلظت به انتخاب خود به سراغ زیتون یا آب لیمو بروید.
به منظور ترکیب بهتر طعم‌ها با یکدیگر باید سس را مدتی درون یخچال بگذارید و اجازه دهید چند ساعت استراحت کند.
حتماً از ترکیبات اولیه تازه استفاده کنید؛ چرا که به صورت مستقیم بر روی کیفیت نهایی، عطر و طعم سس اثر می‌گذارند.
حتماً سایر ترکیبات را به آرامی به مخلوط مایونز و ورچستر اضافه کنید تا طعم‌ها به بهترین شکل ممکن با یکدیگر ترکیب شوند.
اگر رژیم هستید می‌توانید از سس مایونز بدون چربی یا کم‌چرب برای تهیه‌ی سس استفاده کنید.
از آنجایی که آماده‌سازی نهایی سس چند ساعت زمان می‌برد، بهتر است اول آن را تهیه کنید و در نهایت به سراغ سالاد بروید.
در صورتی که ترکیب تخم مرغ را با سایر مواد اولیه دوست ندارید، می‌توانید آن را حذف کنید.
اگر به سس ورچستر دسترسی ندارید می‌توانید به جای آن از سس هزار جزیره خانگی استفاده کنید.
در مصرف ترکیبات ذکر شده در جدول زیاده‌روی نکنید، چرا که تعادل طعم را در سس شما بر هم می‌زنند؛ برای مثال استفاده از مقادیر بالای سس خردل منجر به تلخی طعم سس خواهد شد.
حتماً سس را بچشید و مقادیر چاشنی‌ها را کم و زیاد کنید تا به طعم دلخواهتان برسید.
در صورت تمایل می‌توانید از سایر ادویه‌های موردنظرتان برای بهبود طعم استفاده کنید.
معمولاً استفاده از سرکه‌ی بالزامیک در تهیه‌ی سس سزار توصیه نمی‌شود.
اگر دوست ندارید از حریره‌ی سیر در تهیه‌ی سس استفاده کنید می‌توانید پودر سیر را جایگزین آن کنید.

سخن پایانی

دنبال کردن مراحل و نکات طرز تهیه سس سزار به شما کمک می‌کند یکی از خوشمزه‌ترین و سالم‌ترین سالادهای دنیا را برای خوردن درست کنید. از آنجایی که این سالاد سرشار از فیبر است به سلامت دستگاه گوارش، تعادل قند خون، کم کردن سطح کلسترول و پیشگیری از یبوست هم کمک می‌کند؛ بنابراین حتماً آن را در رژیم غذایی خود بگنجانید و به صورت وعده‌ی اصلی یا در کنار سایر غذاها میل کنید.

منبع: همشهری

به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *