فراشپز- کوفته ماهی یا کوفته ماهی مومغ (ماهی ساردین)، یکی از غذاهای اصیل‌ترین غذاهای جنوبی است که در استان هرمزگان و بوشهر تهیه می‌شود و حسابی ‌هم طرفدار دارد. این غذای خوشمزه با ماهی، پروتئین و امگا ۳ زیادی دارد و برای سلامت کودکان و سالمندان، بسیار مفید است. علاوه بر این، اگر بوی ماهی برایتان آزاردهنده است، این کوفته خوشمزه، بو نمی‌دهد و با خیال راحت می‌توانید آن را در منوی شام یا لیست غذای ناهار قرار دهید و حتی در مهمانی‌ها هم آن را سرو کنید. در این مقاله طرز تهیه کوفته ماهی و نکات پخت و وا نرفتن کوفته ماهی را به شما آموزش خواهیم داد.

مواد لازم برای تهیه کوفته ماهی بوشهری

ماهی تازه (پاک شده) یا فیله منجمد: ۶۰۰ گرم

لپه: ۱۰۰ گرم(۴ یا ۵ قاشق غذاخوری)

برنج: ۷۰ گرم (۴ تا ۵ قاشق غذاخوری)

سبزی تازه معطر: ۳۰۰ گرم

تخم مرغ: ۱ عدد

پیاز (برای پیاز داغ): ۲ عدد متوسط

آرد نخودچی: ۳ قاشق غذاخوری

آرد گندم: ۱ قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری

گوجه فرنگی: ۲ عدد متوسط

آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری

شکر: ۱ قاشق غذاخوری (اختیاری)

نمک: ۱ قاشق غذاخوری

فلفل سیاه: نصف قاشق چای‌خوری

مغز گردو و آلو بخارا: به مقدار دلخواه

زردچوبه: ۱ قاشق چای‌خوری

روغن سرخ کردنی: به مقدار کافی

نان و ترشی: برای سرو کوفته ماهی

*سبزی معطر کوفته ماهی شامل تره، جعفری، ریحان، گشنیز و شنبلیله است.

مدت زمان آماده‌سازی مواد اولیه: ۳۰ دقیقه
مدت زمان مورد نیاز برای پخت کوفته ماهی: ۱ ساعت

مراحل طرز تهیه کوفته ماهی جنوبی

کوفته ماهی یک غذای مجلسی بین جنوبی‌هاست که خواص سلامتی فراوانی دارد. در ادامه طرز تهیه کوفته ماهی بوشهری را به ترتیب زیر دنبال کنید.

مرحله اول: لپه و برنج را نیم‌پز کنید

ابتدا لپه را به مدت ۸ ساعت و برنج ایرانی را به مدت ۱ ساعت،‌ در دو ظرف جدا، خیس کنید. سپس لپه و برنج را با مقداری آب، روی حرارت بگذارید. صبر کنید تا لپه و برنج نیم‌پز شوند. سپس آنها را آبکش کنید.

مرحله دوم: ماهی‌ها را آماده کنید

ماهی‌ها را بشویید و سر و دم آنها را جدا کنید. می‌توانید از ماهی شیر، ساردین یا مومغ، ماهی حلوا و هر ماهی که استخوان و تیغ کمی دارد، استفاده کنید. ماهی‌ها را بعد از شستن در یک قابلمه بگذارید. مقداری آب (به اندازه ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار) و زردچوبه را روی ماهی‌ها بریزید و قابلمه را روی حرارت بگذارید.

مرحله سوم: بقیه مواد کوفته را آماده کنید

اجازه دهید ماهی‌ها به مدت ۲۰ دقیقه با آب و زردچوبه بپزند و نرم شوند. زردچوبه بوی زهم ماهی را تا حد زیادی می‌گیرد. در این فاصله، سبزی‌های معطر را بشویید، در آبکش بگذارید تا آب اضافی خود را از دست بدهند. سپس آنها را روی تخته آشپزخانه، به صورت ریز و ساطوری خرد کنید و کنار بگذارید.

مرحله چهارم: مواد کوفته را در کاسه بریزید

بعد از اینکه ماهی‌ها آبپز شدند، آنها را در آبکش بریزید. وقتی ماهی‌ها سرد شدند، تیغ‌ها و استخوان‌ها و پوست آنها را به راحتی جدا کنید. ماهی‌ها را در یک کاسه بریزید. پیاز را رنده کنید و آب آن را با دست بگیرید. تفاله پیاز را در کاسه‌ای که ماهی‌ها را ریخته‌اید، بریزید. لپه و برنج را هم اضافه کنید. سبزی‌های خرد شده را هم اضافه کنید.

مرحله پنجم: مایه کوفته ماهی را درست کنید

مواد کوفته ماهی قلقلی را با هم مخلوط کنید و در غذاساز یا چرخ گوشت بریزید و دو بار چرخ کنید تا کاملا یکدست شوند. سپس به آنها، فلفل سیاه، نصف میزان نمکی که دارید (نصف قاشق غذاخوری)، آرد گندم، آرد نخودچی و ۱ تخم مرغ را اضافه کنید. سپس با دست مواد را کاملا ورز دهید تا یکدست و منسجم شوند. روی ظرف را بپوشانید و در یخچال بگذارید.

منبع: ایرنا

به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *