فراشپز- وقتی صحبت از رژیم غذایی گیاهخواری یا همان وگان به میان می‌آید، بسیاری از افراد فقط به گزینه‌های محدودی همچون سالاد‌ها و دیگر انواع سبزیجات فکر می‌کنند، غافل از اینکه این رژیم غذایی از تنوع بسیار بالایی برخوردار بوده و می‌توان غذا‌های مختلف و محبوب مثل برگر گیاهی یا حتی کباب چنجه گیاهی تهیه کرد. در این مطلب طرز تهیه کباب چنجه گیاهی را به عنوان غذایی سالم و سبک به شما آموزش می‌دهیم.

مواد لازم برای طرز تهیه کباب چنجه گیاهی

سویا درشت ۲۵۰ گرم

پیاز متوسط ۱ عدد

فلفل دلمه‌ای سبز ۱ عدد

آبلیمو۲ قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده۲ قاشق غذاخوری

روغن زیتون ۱ قاشق غذاخوری

پاپریکا ۱ قاشق چای‌خوری

پودر سیر ۰٫۵ قاشق چای‌خوری

نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه کباب چنجه گیاهی

۱. خیساندن سویا

در اولین مرحله از طرز تهیه کباب چنجه گیاهی، باید سویا را آماده کنید. برای انجام این کار حتما از سویای خیلی درشت یا سویا میت استفاده کنید. این نوع سویا بافت درشت‌تری داشته و برای خورشت و غذا‌های دیگر استفاده می‌شود. سویای خود را در یک کاسه ریخته و به مدت حداقل ۳۰ دقیقه در آب جوش بخیسانید تا سویا‌ها نرم شوند. سپس آنها را آبکشی کنید.

۲. مزه‌دار کردن کباب

پس از اینکه سویای شما نرم شد، نوبت به مزه‌دار کردن سویا برای تهیه کباب چنجه گیاهی می‌رسد. سویا‌ها را در کاسه بریزید. پیاز و فلفل دلمه‌ای را هم به صورت خلالی درشت خرد کرده و به همراه ادویه‌ها، آبلیمو، روغن زیتون و زعفران دم کرده به سویا‌ها اضافه کنید. مواد را مخلوط کنید تا تمام مزه‌ها خوب به خورد هم بروند، سپس آنها را به مدت حداقل ۲ ساعت در یخچال قرار بدهید تا استراحت کنند.

۳. سیخ کردن و آماده کردن کباب‌ها

پس از اینکه مواد به خوبی استراحت کردند، نوبت به سیخ کردن کباب‌ها می‌رسد. برای درست کردن این چنجه‌های گیاهی چنانچه تصمیم به استفاده از آتش مستقیم دارید، از سیخ فلزی و چنانچه تصمیم به کباب کردن آنها در فر یا هواپز دارید، از سیخ چوبی استفاده کنید. همچنین می‌توانید در فواصل میان کباب‌ها، از برش‌های دو سانتی‌متری پیاز و فلفل دلمه‌ای یا فلفل سبز کبابی استفاده کنید.

سپس کباب‌های چنجه گیاهی خود را روی آتش کباب کرده یا به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در فر یا هواپز قرار بدهید تا آماده شوند.

کباب چنجه گیاهی خود را می‌توانید به همراه گوجه کبابی و پلو زعفرانی سرو کنید.

نکات تکمیلی در طرز تهیه کباب چنجه گیاهی

کباب چنجه گیاهی می‌تواند یک گزینه بسیار خوب برای گیاهخواران باشد تا این غذای متنوع را به رژیم غذایی خود افزوده و از طعم متفاوت آن لذت ببرند.

پیشنهاد می‌کنیم برای درست کردن یک کباب چنجه گیاهی خوش‌طعم، حتما نکات زیر را رعایت کنید.

مزه دار کردن سویا

بهترین راه برای مزه‌دار کردن سویا، خیساندن آن در آب جوش است. سویا بافتی اسفنج‌مانند داشته و با انجام این کار، آب را به خود می‌کشد و زودتر نرم می‌شود. با این حال، چنانچه فکر می‌کنید سویای شما با این روش کماکان سفت باقی می‌ماند، یا اگر دوست دارید طعم و بوی سویا از آن گرفته شود، می‌تواند یک قابلمه آب را به جوش بیاورید، سپس سویا‌ها را به همراه نصف قاشق چای‌خوری زردچوبه در آب بریزید و پس از اینکه به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قل خوردند، سویا‌ها را آبکش کنید.

طرز تهیه کباب چنجه گیاهی با توفو و سبزیجات

سویا که بسیاری‌ها به آن پروتئین گیاهی می‌گویند، جایگزین بسیار خوبی برای مصرف گوشت بوده و پروتئین مورد نیاز بدن گیاهخواران را تامین می‌کند. از این رو، وقتی تصمیم به تهیه کباب گیاهی می‌گیرید، بهترین گزینه شما انتخاب سویا است.

با این حال، می‌توانید منوی غذا‌های کبابی خود را گسترده‌تر کرده و مواد اولیه دیگری مثل پنیر توفو، قارچ، ذرت و حتی کلم بروکلی را با ادویه‌های مختلف مزه‌دار کرده و در کنار کباب چنجه گیاهی خود به سیخ بکشید.

منبع: کتاب کاله

به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *