فراشپز- کبه سیبزمینی، یکی از غذاهای سنتی شهرهای جنوبی و متناسب با شرایط زندگی و آب و هوایی مناطق گرمسیر است.
این غذا که بین سایر شهرها هم طرفداران زیادی دارد و با مواد غذایی متنوع و شیوه پخت مختلف طبخ میشود. در ادامه یکی از آسانترین روشهای پخت یک کبه سیبزمینی خوشمزه را میخوانید:
مواد لازم:
سیبزمینی درشت: ۴ عدد
گوشت چرخکرده: ۲۰۰ گرم
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
پیاز:۲ عدد متوسط
جعفری: یک قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه، فلفلسیاه و ادویهکاری: به میزان لازم
تعداد نفرات: ۳ نفر
مدت زمان پخت: یک ساعت
مناسب: کودکان و بزرگسالان
دستور پخت:
۱. سیبزمینیها را همراه آب روی حرارت متوسط قرار دهید تا آبپز شود، سپس پوست آنها را بگیرید.
۲. سیبزمینیها را به همراه مقداری روغن زیتون، نمک، فلفلسیاه و ادویه کاری به خوبی له و یکدست کنید.
۳. برای تهیه مواد میانی کبه، پیاز را نگینی خرد کرده با روغن تفت دهید تا سبک شود، سپس گوشت چرخکرده را به همراه مقداری نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به تابه اضافه کنید.
۴. مواد را به خوبی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و سرخ شود. سپس جعفری خردشده را به تابه اضافه کرده و با مواد مخلوط کنید. پس از چند دقیقه تابه را از روی حرارت بردارید.
۵. به اندازه یک نارنگی از مایه سیبزمینی بردارید و آن را باز کرده و داخل آن مایع گوشت قرار دهید و بهصورت بیضی شکل آنرا جمع کنید.
۶. کبههای آمادهشده را داخل روغن داغ انداخته تا سرخ شوند. توجه کنید که یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و به اندازهای روغن اضافه کنید که کبهها هنگام سرخشدن در روغن شناور باشند.
نکته: پس از اینکه کبهها سرخ شد حتما به وسیله توری فلزی یا دستمال حولهای روغن اضافیشان را بگیرید تا حالت خمیری نداشته باشند.
منبع: نمناک