فراشپز- کدو سبز پلو یکی از انواع غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که معمولا در فهرست غذاهای موجود در رژیمهای لاغری قرار میگیرد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کدو سبز پلو در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۳ نفر
کدو سبز ۶ عدد
برنج ۲ تا ۳ پیمانه
زعفران دم کرده به مقدار کافی
پیاز درشت ۱ عدد
روغن به مقداری کافی
سینه مرغ ۲۰۰ گرم
سبزی معطر ۱ پیمانه
زرشک ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و پودر پاپریکا به مقدار کافی
طرز تهیه کدو سبز پلو
مرحله اول
برای تهیه کدو سبز پلو خوشمزه ابتدای کار سبزی معطر را (جعفری، گشنیز، ترخون، مرزه و ریحون) را میشوییم، سپس درون آبکش قرار میدهیم و اجازه میدهیم آب اضافی شان خارج شود. در ادامه یک کاسه مناسب انتخاب میکنیم.
مرحله دوم
در این مرحله برنج را به همراه یک قاشق چای خوری نمک به کاسه اضافه میکنیم و کاسه را تا نیمه پر از آب میکنیم و اجازه میدهیم برنج به مدت ۲۰ دقیقه خیس بخورد. در ادامه کدو سبز را به خوبی میشوییم.
مرحله سوم
حالا کدو سبز را به صورت حلقهای برش میزنیم. در ادامه یک تابه مناسب انتخاب میکنیم، سپس تابه را روی حرارت متوسط قرار میدهیم و مقداری روغن مایع به آن اضافه میکنیم. در ادامه ورقههای کدو را درون تابه میچینیم.
مرحله چهارم
در این مرحله اجازه میدهیم کدو سبز کاملا سرخ شود و وقتی یک طرف کدو سبز کاملا سرخ شد، بر میگردانیم و اجازه میدهیم طرف دیگر نیز کاملا سرخ شود. حالا یک قابلمه مناسب را تا نیمه پر از آب میکنیم.
مرحله پنجم
حالا قابلمه را روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا آب به نقطه جوش برسد. در ادامه پس از جوش آمدن آب برنج خیس خورده را آبکشی میکنیم و به همراه یک قاشق چای خوری نمک به قابلمه اضافه میکنیم.
مرحله ششم
در این مرحله اجازه میدهیم برنج به مدت ۸ تا ۱۲ دقیقه درون آب جوش بماند تا پخت اولیه آن انجام شود. پس از اینکه اطراف دانههای برنج کاملا نرم شدند و مغز آن کمی گیر داشت برنج را آبکشی میکنیم.
مرحله هفتم
حالا درون یک قابلمه جداگانه مقداری روغن را به همراه زعفران دم کرده میریزیم، سپس یک کدو سبز را میشوییم و به صورت ورقهای متوسط به صورت یکدست برش میزنیم، سپس کف قابلمه به عنوان ته دیگ میچینیم.
مرحله هشتم
در این مرحله یک لایه از برنج روی کدوها میریزیم، سپس روی برنج را با کدوهای سرخ شده پوشش میدهیم. در ادامه مجددا روی کدوها برنج میریزیم و این کار را انجام میدهیم تا مواد کاملا تمام شود.
مرحله نهم
حالا مقداری زعفران دم کرده روی برنج میریزیم، سپس روی درب قابلمه دم کنی قرار میدهیم. در ادامه یک شعله پخش کم روی حرارت ملایم قرار میدهیم، سپس قابلمه را روی شعله پخش کن میگذاریم.
مرحله دهم
در این مرحله اجازه میدهیم برنج به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه به طور کامل دم بکشد. در ادامه سینه مرغ را به صورت نواری نازک خرد میکنیم و پوست پیاز را جدا میکنیم، سپس به صورت خلالی خرد میکنیم.
مرحله یازدهم
حالا یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار میدهیم، سپس مقداری روغن درون آن میریزیم و بلافاصله پیاز را به تابه اضافه میکنیم وکمی تفت میدهیم، سپس زعفران دم کرده و نمک را به آن اضافه میکنیم.
مرحله دوازدهم
در این مرحله پیاز را تفت میدهیم وقتی پیاز کاراملی شد آن را از تابه خارج میکنیم. در ادامه درون تابه مجددا روغن میریزیم، سپس فیله مرغ را به آن اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا گوشت مرغ تغییر رنگ دهد.
مرحله سیزدهم
حالا سبزیهای معطر را روی تخته گوشت قرار میدهیم، سپس به صورت ریز ساطوری میکنیم. در ادامه نمک، فلفل سیاه، پودر پاپریکا، زعفران دم شده و آبلیمو را به فیلههای مرغ اضافه میکنیم و سرخ میکنیم.
مرحله چهاردهم
در این مرحله سبزی معطر را به فیلههای مرغ سرخ شده اضافه میکنیم، سپس به تفت دادن ادامه میدهیم تا سبزیهای معطر تغییر رنگ دهند. در ادامه مخلوط فیلههای مرغ را از روی حرارت بر میداریم.
مرحله پانزدهم
حالا زرشک را میشوییم، سپس درون آبکش قرار میدهیم تا آب اضافی اش خارج شود. در ادامه یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار میدهیم، سپس مقداری روغن درون آن میریزیم و زرشک را به آن اضافه میکنیم.
مرحله شانزدهم
در این مرحله به مدت ۳۰ ثانیه زرشک را تفت میدهیم، سپس از روی حرارت بر میداریم. توجه داشته باشید زرشک خیلی سریع میسوزد. در ادامه پس از گذشت ۴۵ دقیقه کدو سبز پلو را درون ظرف مورد نظر میریزیم.
مرحله هفدهم
در نهایت مخلوط فیله مرغ را به همراه پیازهای کاراملی روی کدو سبز پلو میریزیم، سپس زرشکهای تفت داده شده را به آن اضافه میکنیم. در پایان این پلوی خوشمزه را همراه با پیاز یا سبزی خوردن میل کنید. نوش جان.
منبع: چی شی