فراشپز- کیک کدو حلوایی با کرم پنیری یکی از انواع کیک‌های خوشمزه و خوش‌ عطر و بوی پاییزی است که پوره کدو حلوایی از مواد اصلی آن است.

به گزارش فرارو،  کیک‌ها از جمله دسر‌ها و عصرانه‌های خوشمزه و دلپذیر در سراسر دنیا هستند که در انواع میوه‌ای، خامه‌ای، شکلاتی، پنیری و… تهیه می‌شوند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند. کیک‌های میوه‌ای به دلیل عطر و بوی میوه تازه‌ای که در آنها به کار رفته است، همیشه پر طرفدار و محبوب هستند. کدو حلوایی یکی از سبزیجات خوش رنگ و سرشار از خاصیت پاییزی است که به صورت پخته در انواع غذاها، سوپ‌ها و کیک و دسر‌ها استفاده می‌شود.

کیک کدو حلوایی از جمله کیک‌های خوش رنگ و خوش عطر میوه‌ای است که پخت آن با شروع فصل پاییز و رسیدن کدو حلوایی رونق پیدا می‌کند و عصرانه‌ای دلچسب برای عصر‌های پاییزی و بارانی است. کیک کدو حلوایی با کرم پنیری نوعی از روش‌های پخت این کیک خوشمزه است که در این مطلب می‌خواهیم طرز تهیه آن را با شما به اشتراک بگذاریم، پس در ادامه با ما همراه باشید.

مواد لازم

تخم مرغ: ۲ عدد
شکر: ۱ پیمانه سرخالی
پوره کدو حلوایی: ۱ پیمانه
شکر قهوه‌ای: نصف پیمانه
آرد سفید شیرینی: یک و سه چهارم پیمانه
پودر دارچین: ۱ قاشق چای‌خوری
بکینگ‌پودر: ۱ قاشق چای‌خوری
وانیل: نصف قاشق چای‌خوری
روغن: یک دوم پیمانه
نمک: یک چهارم پیمانه
مواد لازم برای کرم پنیری
پنیر خامه‌ای: ۱۵۰ گرم
زرده تخم مرغ: ۱ عدد
شکر: یک چهارم پیمانه
وانیل: ۱ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه

برای درست کردن این کیک خوشمزه و پاییزی ابتدا تخم مرغ‌ها را همراه با وانیل، شکر و شکر قهوه‌ای داخل یک کاسه مناسب بریزید و با همزن برقی به مدت ۵ دقیقه هم بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود. در مرحله بعد پوره کدو حلوایی را (کدو حلوایی را با یک استکان بپزید و بعد از پخت پوره کنید) همراه با روغن به مواد بالا اضافه کنید و با همزن در حد مخلوط شدن هم بزنید. حالا آرد، بکینگ‌پودر، نمک و دارچین را که از قبل با هم مخلوط و سه بار الک کرده‌اید، کم کم و با الک طی سه مرحله به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک به صورت دورانی از یک جهت هم بزنید تا با مواد مخلوط شود.

کف قالب موردنظرتان کاغذ روغنی پهن کنید و مایه کیک را داخل قالب بریزید. برای درست کردن کرم پنیری باید پنیر خامه‌ای، وانیل، شکر و زرده تخم مرغ را داخل یک کاسه بریزید و با همزن دستی از یک جهت هم بزنید تا به صورت یکدست با هم مخلوط شوند. حالا کرم پنیری را روی مایه کیک بریزید و با خلال دندان یا سیخ چوبی کرم را روی سطح مایه کیک پخش کنید. قالب را داخل فر ۱۷۰ درجه که از قبل روشن کرده‌اید و گرم شده است، به مدت ۵۰ دقیقه قرار بدهید تا کیک بپزد و پف کند. بعد از پخت، قالب را از فر خارج کنید و اجازه بدهید کیک خنک شود، سپس آن را از قالب خارج کنید و داخل ظرف سرو بگذارید، نوش جان.

نکات مهم برای درست کردن هر نوع کیک در منزل

۱- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید؛ بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند.

۲- معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فر‌های مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۵ دقیقه ذکر شده، ممکن است در فر شما با این دما و مدت زمان نتیجه مطلوبی حاصل نشود. البته نگران این موضوع نباشید. با چندبار استفاده از فر متوجه می‌شوید که چه دما و مدت زمانی برای پخت کیک‌ها در فر شما مناسب است. با این حال به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستور‌ها گفته می‌شود، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده می‌کنید، دما را بین ۱۰ تا ۲۰ درجه سانتی‌گراد بیش‌تر بگذارید. اما دمایی که گفته می‌شود، باز هم به فر شما بستگی دارد. باید قلق فر دست‌تان بیاید. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد. همیشه وقتی مواد اولیه را آماده کردید و روی میز کار قرار دادید، قبل از شروع به کار فر را روشن کنید؛ چون برای تهیه هر نوع کیک یا شیرینی باید فر را از قبل روشن کنید تا موقعی که خواستید کیک را در فر بگذارید، فر کاملاً گرم شده باشد.

۳-سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانه‌های استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی اندازه‌های دقیق مواد اولیه بسیار مهم است.

۴- همیشه زمان به هم زدن تخم‌مرغ چندین بار هم‌زن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با کمک لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذره‌ای از تخم‌مرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد. در غیر این صورت با وجود اینکه از وانیل و یا اسانس استفاده می‌کنید، باز هم کیک بوی تخم‌مرغ می‌گیرد.

۵- همیشه برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک دیگر مثل پودر کاکائو را ۳ بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد می‌شود. درنتیجه بافت کیک شما بهتر می‌شود. نکته مهم دیگری که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آرد‌های موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کم‌تر یا زیاد‌تر از مقداری شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد کیک درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کرده‌اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد کیک هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.

۶- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از ۳۰ دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحمات شما هدر می‌رود؛ زیرا کیک شما پف نمی‌کند.

۷-در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمی‌گیرید. همیشه باید قالبی را انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، ۳/۱ قالب شما خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید چه قالبی مناسب است. باید چند بار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازه‌ها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید. وقتی می‌خواهید کیک را در قالب بریزید، از وسط بریزید. بعد به اطراف پخش کنید. سعی کنید کیک را طوری در قالب بریزید که مواد به صورت یک‌نواخت همه جا پخش شود.

8- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالب‌های متنوع و گران‌قیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه می‌کنید، باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سردرگم شوید. یکی از بهترین قالب‌ها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالب‌ها قیمت مناسبی هم دارد، قالب‌های گالوانیزه است که معمولاً می‌توانید آنها را از همه لوازم قنادی‌ها تهیه کنید. این قالب‌ها در طرح‌ها و شکل‌های مختلف موجودند.

به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *