فراشپز- پخت ماکارونی به روشهای مختلفی در دنیا انجام میشود و ما قبلا به سوال چگونه ماکارونی درست کنیم پاسخ دادهایم، اما در ایران ما بیشتر از روش دم کردن ماکارونی استفاده میکنیم و با اضافه و کم کردن مواد مایه ماکارونی، به این غذا تنوع میدهیم. در ادامه این مطلب روشهای پخت ماکارونی را بررسی میکنیم.
یکی از محبوبترین روشهای طبخ ماکارونی، پخت ماکارونی ساده با گوشت چرخ کرده است که در ادامه روش تهیه آن را مرور میکنیم.
ماکارونی یک بسته
گوشت چرخ کرده ۴۵۰ گرم
پیازدو عدد
ادویه مناسب ماکارونی به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
رب۴ قاشق غذاخوری
تهیه و پخت ماکارونی با گوشت چرخ کرده یکی از رایجترین روشهای پخت ماکارونی است. در این روش برای تهیه مایه ماکارونی با گوشت، ابتدا پیاز را در روغن به میزانی که طلایی شود تفت میدهید و سپس گوشت چرخ کرده را اضافه میکنید و اجازه میدهید خوب سرخ شود. بعد از آن مقداری نمک و فلفل و ادویه مناسب ماکارونی اضافه کنید و سپس رب را به مایه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا به خورد مواد برود. در این لحظه مایه ماکارونی شما آماده است.
برای پخت ماکارونی هم کافی است در یک قابلمه بزرگ آب و مقداری نمک ریخته و بگذارید به جوش آید بعد یا ماکارونی رشتهای یا انواع ماکارونی فرمی مناسب را در اضافه کنید تا قشنگ نیمپز شود. سپس آن را آبکش کنید.
ته دیگ این ماکارونی میتواند سیبزمینی یا نان لواش باشد یا حتی از خود ماکارونی به عنوان ته دیگ استفاده کنید. بعد از لایه ته دیگ یک لایه ماکارونی بریزید و یک لایه مایه ماکارونی. این کار را آنقدر ادامه دهید تا مواد تمام شوند. سپس در قابلمه را که رویش دمکنی کشیدهاید بگذارید و اجازه دهید ماکارونی ۴۰ تا ۵۰ دقیقه دم بکشد.
برای تهیه ماکارونی علاوه بر تهیه ماکارونی با گوشت چرخکرده میتوانید از گوشت تکهای خرد شده و حتی گوشت قلقلی هم استفاده کنید.
افرادی که گوشت قرمز دوست ندارند یا میخواهند مثل همیشه ماکارونی با گوشت نخورند میتوانند تهیه ماکارونی با مرغ را هم امتحان کنید.
ماکارونی یک بسته
مرغ ۴۵۰ گرم
پیاز دو عدد
ادویه مناسب ماکارونی به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
رب ۴ قاشق غذاخوری
در روش تهیه و پخت ماکارونی با مرغ ابتدا مرغ را به قطعههای ریز تبدیل کنید و آن را همراه با مقداری روغن تفت دهید و کمی از پیاز را رویش بریزید و در تابه را ببندید تا مرغ بپزد سپس پیاز را در روغن به میزانی که طلایی شود تفت میدهید و بعد مرغ تکه شده را اضافه کنید و بگذارید با پیاز خوب سرخ شود. بعد از آن نمک، فلفل و ادویه مناسب ماکارونی را اضافه کنید و در نهایت رب را به مایه ماکارونی اضافه کنید و برای آنکه مواد خوب مخلوط شوند آنها را خوب هم بزنید.
برای پخت ماکارونی هم درست مثل روش بالا کافی است در یک قابلمه بزرگ آب و مقداری نمک ریخته و بگذارید به جوش آید بعد یا ماکارونی رشتهای یا انواع ماکارونی فرمی مناسب را در اضافه کنید تا قشنگ نیمپز شود. سپس آن را آبکش کرده و خوب آبکشی کنید.
ته دیگ این ماکارونی هم میتواند سیب زمینی یا نان لواش باشد یا حتی از خود ماکارونی به عنوان ته دیگ استفاده کنید. بعد از لایه ته دیگ یک لایه ماکارونی بریزید و یک لایه مایه ماکارونی. این کار را آنقدر ادامه دهید تا مواد تمام شوند. سپس در قابلمه را که رویش دمکنی کشیدهاید بگذارید و اجازه دهید ماکارونی ۴۰ تا ۵۰ دقیقه دم بکشد.
سویا یک گزینه مناسب برای گیاهخواران است. اگر دوست دارید ماکارونی گیاهی بخورید یا به هر دلیلی از مصرف گوشت منع شدهاید میتوانید سویا را جایگزین گوشت و مرغ ماکارونی کنید.
ماکارونی یک بسته
سویا ۳۵۰ گرم
پیاز سه عدد
ادویه مناسب ماکارونی به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
رب ۴ قاشق غذاخوری
روش پخت ماکارونی با سویا درست مثل همه موارد بالاست فقط در آن باید سویا را خوب ابتدا خیس کنید و بعد از نیم ساعت آبش را خالی کنید و خوب با مشت خود آب اضافهاش را بگیرید و بعد درست مثل باقی روشهایی که در بالا گفتیم ابتدا پیاز را در روغن به میزانی که طلایی شود تفت دهید و بعد سویا را اضافه کنید و بگذارید با پیاز خوب سرخ شود تا بوی خامی آن گرفته شود. فقط حواستان باشد برای این که ماکارونی با سویا شما خوشمزهتر شود باید حتما از ادویه مناسب ماکارونی به میزان کافی برای طعمدادن به سویا استفاده کنید. در نهایت هم رب را به مایه ماکارونی اضافه کنید و خوب هم بزنید.
برای پخت ماکارونی هم درست مثل روش بالا کافی است در یک قابلمه بزرگ آب و مقداری نمک و روغن ریخته و بگذارید به جوش آید بعد یا ماکارونی رشتهای یا انواع ماکارونی فرمی مناسب را در اضافه کنید تا قشنگ نیمپز شود. سپس آن را خوب آبکشی کنید.
ته دیگ این ماکارونی هم میتواند سیب زمینی یا نان لواش باشد یا حتی از خود ماکارونی به عنوان ته دیگ استفاده کنید. بعد از لایه ته دیگ یک لایه ماکارونی بریزید و یک لایه مایه ماکارونی. این کار را آنقدر ادامه دهید تا مواد تمام شوند. سپس در قابلمه را که رویش دمکنی کشیدهاید بگذارید و اجازه دهید ماکارونی ۴۰ تا ۵۰ دقیقه دم بکشد.
یکی از متفاوتترین روشهای پخت ماکارونی، پخت آن به صورت کته یا بدون آبکشی است. در این روش درست مثل طرز تهیه پلو کته، ماکارونی را کته میکنیم.
ماکارونی یک بسته
گوشت مرغ یا گوشت چرخ کرده ۴۵۰ گرم
پیاز دو عدد
ادویه مناسب ماکارونی به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
رب ۴ قاشق غذاخوری
برای تهیه و پخت ماکارونی کته باید ابتدا مایه ماکارونی را تهیه کنید برای تهیه آن اول پیاز را خوب سرخ کنید تا طلایی شود، سپس گوشت چرخکرده یا مرغی خرد شده که اندکی در روغن تفت دادهاید را به پیاز اضافه کنید و اجازه دهید خوب سرخ شود. سپس ادویه ماکارونی را به همراه نمک و فلفل اضافه کنید و خوب تفت دهید. بعد باید رب را به مایه اضافه کنید.
در این مرحله باید در قابلمه آب بریزید و اجازه دهید به جوش آید بعد ماکارونی را اضافه کنید و اجازه دهید اندکی نرم شود. بعد از آنکه اندکی نرم شود مایه ماکارونی را هم به آن اضافه کنید. بگذارید آب موجود کامل تبخیر شود بعد روی درب قابلمه دمکنی بگذارید و بگذارید ماکارونی شما دم بکشد. بعد از حدود ۴۵ دقیقه ماکارونی کته شما آماده است. نوش جان!
تهیه ماکارونی با سوسیس یک گزینه مناسب برای زمانهای است که وقتتان کمتر است. برای تهیه این ماکارونی کافی است سوسیس داشته باشید.
ماکارونی یک بسته
فلفل دلمه ۲ عدد
قارچ ۴۰۰ گرم
سوسیس ۲۵۰ گرم
روغن به مقدار لازم
رب ۴ قاشق غذاخوری
ادویه ماکارونی به مقدار لازم
روش پخت ماکارونی با سوسیس راحت است. برای پخت ماکارونی با سوسیس ابتدا پیاز را خوب سرخ کنید و سوسیس که خرد کردهاید را روی پیاز بریزید تا اندکی تفت بخورد. بعد از آن نوبت این است که فلفل دلمهای ریز خرده شده را اضافه کنید و بعد هم قارچ را هم اضافه کنید و تفت دهید تا قارچ آب بیاندازد بعد از آن رب یا پوره گوجه را اضافه کنید و اجازه دهید خوب آب مایه بخار شود.
ماکارونی را به شیوه طرز تهیه ماکارونی آبکش کنید و بعد که در قابلمه مدنظرتان یک لایه از ته دیگ گذاشتید، یک لایه ماکارونی بریزید و بعد مایه ماکارونی با سوسیس را اضافه کنید تا مواد و ماکارونی کامل تمام شود.
همانطور که دیدید ماکارونی را میتوانید با مواد مختلف و به شیوههای مختلف تهیه کنید. اما تهیه ماکارونی هم مثل هر غذایی جزییات یا به عبارتی فوتوفنهایی دارد که خوب است همیشه آنها را رعایت کنید تا هم غذای خوشمزهای داشته باشید هم از خواص ماکارونی بیشتر بهره ببرید.
یادتان باشد برای آبکش کردن ماکارونی فقط از آب سرد استفاده کنید تا نشاسته اضافه روی ماکارونی شسته شود و مایه ماکارونی بهتر به خورد مواد برود.
ماکارونی را میتوانید با زعفران خوشمزهتر کنید، اما بهتر است علاوه بر ریختن زعفران روی ماکارونی دم کشیده، مقداری را هم در مایه ماکارونی بریزید.
ته دیگ ماکارونی را میتوانید با مواد مختلف تهیه کنید. برای ته دیگ ماکارونی هم خوب ماکارونی مناسب است هم میتوانید از سیبزمینی یا نان لواش استفاده کنید. اما موارد دیگر مثل زیتون و کاهو هم مناسب هستند.
منبع: کتاب کاله
فراشپز- مرغ در سس بادمجان یکی از غذاهای لذیذ و خوشطعم است که با ترکیب…
فراشپز- همه ما میخواهیم خانوادههای خود را سالم نگه داریم. اما گاهی اوقات یک اشتباه…
فراشپز- برنج در فرهنگ غذایی ما ایرانیان نقش مهمی دارد، برنج ایرانی عطر و طعم…
فراشپز- عشق به غذاهای تند تجربهای است که یا عاشق آن میشوید یا از آن…
فراشپز- در فصول سرد سال، تقویت سیستم ایمنی بدن برای جلوگیری از بیماریهای فصلی همچون…
فراشپز- کارشناسان میگویند حداقل سه ساعت پیش از خواب، دیگر غذا نخورید، اما اگر شام…