طرز تهیه خورشت «ننه قرمه» ؛ غذای اصیل و خوشمزه گیلانی

خیلی از گیلانی ها اسم قدیمی «ننه قرمه» را نشنیده اند و این غذای قدیمی را به اسم «قیمه ماسوله» می شناسند. این غذا با روش‌های متفاوتی طبخ می‌شود.

طرز تهیه خورشت «ننه قرمه» ؛ غذای اصیل و خوشمزه گیلانی

فراشپز-  قیمه ماسوله یا ننه قرمه یکی از غذاهای سنتی و بسیار قدیمی استان گیلان است که از ترکیب گوشت با لپه، زعفران، آب نارنج و... تهیه می‌شود و بسیار خوشمزه است.

خیلی از گیلانی ها اسم قدیمی «ننه قرمه» را نشنیده اند و این غذای قدیمی را به اسم «قیمه ماسوله» می شناسند. این غذا با روش‌های متفاوتی طبخ می‌شود که امروز قصد داریم یکی از قدیمی‌ترین و اصیل‌ترین روش‌های پخت آن را به شما آموزش دهیم.

کانال فراشپز در تلگرام

مواد اولیه

گوشت ۴۰۰ گرم

لپه ۵ قاشق غذاخوری

پیاز ۲ عدد

چوب دارچین ۱ عدد

فلفل سیاه ۱ قاشق چای خوری

زردچوبه ۲ قاشق چای خوری

سیر ۱ حبه

زعفران به مقدار دلخواه

آب نارنج نصف فنجان

کشمش ۴ قاشق غذاخوری

سیب زمینی سرخ شده به مقدار دلخواه

طرز تهیه

ابتدا گوشت را در دیزی سنگی یا هر قابلمه دلخواهی که در دسترس دارید بیندازید و روی آب جوش بریزید، یک عدد پیاز را هم از وسط به ۴ قسمت کنید و داخل قابلمه بیندازید. وقتی آب دوباره به جوش آمد ادویه های زردچوبه و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید.

یک عدد چوب دارچین نیز به آب گوشت اضافه کنید و درب ظرف را بگذارید تا گوشت کامل به مدت ۲ ساعت بپزد.

در این فاصله لپه ها را نیز جدا بپزید و زمان آن به نوع لپه و کیفیت آن دارد.

یک عدد پیاز را به شکلی خلال و نازک خرد کنید و تفت دهید.

گوشت را بعد از پخت ریش ریش کنید و آب گوشت را از صافی عبور دهید و صاف کنید.

گوشت های ریش ریش شده و لپه پخته را به پیاز داغ اضافه کنید و تفت دهید. کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید. کمی هم زعفران دم کرده اضافه کنید و در آخر آب گوشت را به قیمه اضافه کنید و اجازه دهید یک ساعت با شعله ملایم روی قرار بماند.

ده دقیقه آخر پخت کمی آب نارنج و کمی هم مجددا زعفران دم کرده اضافه کنید و خورشت ننه قرمه بعد از ده دقیقه آماده است. حتما برای دورچین غذا از سیب زمینی سرخ کرده و کشمش تفت داده شده استفاده کنید. نوش جان.

منبع: همشهری آنلاین

ارسال نظر