آموزش پخت آش شیله عدس تبریز، غذای خوشمزه فصل سرما
آش شیله عدس تبریز یکی از آش های ساده و سبک آذربایجان شرقی است که جزو بهترین و ساده ترین غذاهای آبکی برای سرماخوردگی محسوب می شود و بسیار سبک، خوشمزه و زودهضم بوده و پیش غذای مناسبی در کنارغذاهای محلی مثل کوفته تبریزی است.

فراشپز- آذربایجان شرقی یکی از استان هایی است که غذاهای متنوع و خوشمزه آن طرفداران زیادی هم در این استان و هم در دیگر نقاط ایران دارد.
آش شیله عدس تبریز یکی از آش های ساده و سبک آذربایجان شرقی است که جزو بهترین و ساده ترین غذاهای آبکی برای سرماخوردگی محسوب می شود و بسیار سبک، خوشمزه و زودهضم بوده و پیش غذای مناسبی در کنارغذاهای محلی مثل کوفته تبریزی است.
اگر در فصول سرد سال برای پیشگیری از سرماخوردگی آش عدس با آرد تهیه کرده و طرز تهیه آش عدسی ساده و طرز تهیه اش عدس و رشته را مناسب می دانید، شما را در این بخش با یک رسپی متفاوت آشنا می کنیم.
مواد لازم آش شیله عدس ساده
برای تهیه آش عدس و بلغور شما به مواد لازم زیر نیاز دارید که عبارتند از:
مواد لازم | مقدار |
عدس | 2 پیمانه |
برنج | نصف پیمانه |
بلغور گندم(یارما) | نصف پیمانه |
تره ریز شده | 1 پیمانه |
پیازچه ریز شده | 2 پیمانه |
گوجه فرنگی درشت رنده شده | 4 عدد |
پیاز متوسط | 2 عدد |
آب مرغ | 2 لیوان |
آب | 2 لیوان |
طرز تهیه آش شیله عدس
- دو تا سه ساعت برنج، عدس و بلغور گندم را به صورت جداگانه خیس دهید.
- پیاز را پوست گرفته و به صورت نگینی خرد کنید.
- پیاز نگینی شده را با کمی روغن در قابلمه تفت دهید.
- بعد از این که پیاز کمی طلاییرنگ شد، مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید تا بوی خامیش گرفته شود.
- عدس خیس داده شده را آبکش کرده و با 2 لیوان آب و آب مرغ داخل قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
- بعد از نیم پز شدن عدس، برنج و بلغور را به قابلمه بیافزایید.
- در این مرحله از طرز تهیه آش عدس برای سرماخوردگی، تره را اضافه کنید.
- پس از شکفته شدن برنج،پیازچه و گوجه رنده شده را اضافه کنید.
- اجازه دهید که آش کاملا بپزد و جا بیفتد.
- آش شیله عدس را در ظرف مناسب سرو ریخته و با جعفری و پیازداغ تزئین کرده و نوش جان کنید.
نکات مهم طرز تهیه آش شیله عدس با بلغور و برنج
- مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد.
- عدس نسبت به برنج و بلغور دیرتر میپزد، پس در طرز تهیه آش عدسی ساده باید ابتدا عدس را نیم پز کنید.
- در حین پخت مدام آش را هم بزنید تا ته نگیرد.
- بجای آب مرغ و آب معمولی در تهیه این آش میتوانید 4 عدد گالینابلانکای مرغ را در 6 لیوان آب جوش حل و استفاده کنید.
- آش شیله عدس را می توانید در وعده پیش غذا، ناهار، شام و به عنوان افطار میل کنید.
نکات تکمیلی در مورد آش شیله عدس
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 2 ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 3 ساعت میباشد .
آش شیله عدس را می توانید در وعده پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .
منبع: نمناک