خورش مرغ و آلو خانگی؛ طرز تهیه خورشت مرغ با آلو بخارا خوشمزه

خورش مرغ و آلو یکی از محبوب‌ترین انواع خورشت ایرانی است. این غذا اصالت شمالی دارد و مربوط به استان‌های گیلان و مازندران است؛ اما از زمان قدیم آوازه این خورش، آن‌قدر در همه‌جا پیچید و پرطرفدار شد که امروزه در تمام مناطق کشور نیز طبخ می‌شود.

خورش مرغ و آلو خانگی؛ طرز تهیه خورشت مرغ با آلو بخارا خوشمزه

فراشپز- خورش مرغ و آلو یکی از محبوب‌ترین انواع خورشت ایرانی است. این غذا اصالت شمالی دارد و مربوط به استان‌های گیلان و مازندران است؛ اما از زمان قدیم آوازه این خورش، آن‌قدر در همه‌جا پیچید و پرطرفدار شد که امروزه در تمام مناطق کشور نیز طبخ می‌شود.

اگر تا به حال این غذا را امتحان نکرده‌اید شک نداریم که بعد از خواندن این مقاله، به لیست غذا برای ناهار هفتگی‌تان اضافه می‌شود. حال امروز می‌خواهیم با هم طرز تهیه خورش آلو با مرغ را هم دیگر مرور کنیم.

طرز تهیه خورش مرغ و آلو

خورش مرغ با آلو بخارا، یک خورش مقوی است که در لیست انواع غذاهای ایرانی با برنج دیده می‌شود. برای تهیه این خورش روش‌های مختلفی وجود دارد. به‌عنوان‌مثال برخی از افراد آلو سیاه در آن می‌ریزند بعضی دیگر آلو بخارا. بعضی از مردم مناطق مختلف کشور از آلو مسما در طبق خورش مرغ با آلو استفاده می‌کنند.

مردم مناطق شمالی کشور نیز با توجه به ذائقه خود رب انار را نیز به داخل خورش اضافه کرده و نوش جان می‌کنند. حال قبل از اینکه آموزش را شروع ‌کنیم می‌توانید مقاله طرز تهیه خورش مرغ را نیز در همین محله مطالعه کنید.

مواد اولیه برای تهیه خورش مرغ و آلو

۱۲ عدد     آلوسیاه یا بخارا

۴ تکه     ران و سینه مرغ

۲ عدد متوسط     پیاز

۲ قاشق غذاخوری     زرشک

۲ برگ     برگ بو

۲۰ گرم     کره

۲ قاشق غذاخوری     آبغوره

۲ قاشق غذاخوری     گلاب

۱ قاشق غذاخوری     زعفران دم‌کرده

به مقدار لازم     نمک و فلفل

به مقدار لازم     زردچوبه و روغن

طرز تهیه خورش آلو با مرغ

101

مرحله اول

در طرز تهیه خوش مرغ و آلو ابتدا آلوها را درون یک کیسه پر از آب بریزید. حال اجازه دهید آلوها به مدت ۳ ساعت به‌طور کامل خیس بخورند. مرغ ها را به‌صورت مکعب‌های ۲ در ۳ سانتیمتر خرد کنید .پیازها را پوست بگیرید و بشویید. آن‌ها روی تخته آشپزخانه نگینی خرد کنید.

سپس یک قابلمه آورده و آن ها را به همراه ۲ قاشق غذاخوری روغن درون آن بریزید. گاز را روشن کرده و روی حرارت متوسط قرار دهید. حال نوبت پیازها است که آن‌ها را روی تخته آشپزخانه خورد کنید. حال پیازهای خوردشده را به همراه زردچوبه و فلفل در تابه بریزید. تفت دادن را تاجایی ادامه دهید تا پیازها نرم و سبک شوند.

مرحله دوم

در این مرحله از طرز تهیه خورش مرغ و آلو، باید تکه‌های مرغ را به داخل تابه اضافه کنید. حال تمام مواد داخل تابه را خوب تفت دهید تا رنگ آن‌ها تغییر کند. سپس برگ بو، نمک و آب جوش را روی مواد بریزید. اجازه دهید که دو طرف مرغ‌ها به خوبی سرخ شوند بعد از اینکه سرخ کردن مرغ ها به اتمام رسید آن ها را از تابه بیرون آورده و در یک ظرف قرار دهید.

مرحله سوم

الان نوبت آن است که هسته آلو‌ها را خارج و به تابه اضافه کنید. دوباره تفت دادن را شروع کنید تا آلوها نیز کمی سرخ شوند. سپس رب گوجه فرنگی را به درون تابه بریزید و باز هم به خوبی تفت دهید تا رب گوجه‌فرنگی نیز سرخ رنگ شود. سرخ کردن رب گوجه‌فرنگی باعث خوش رنگ تر شدن خورش مرغ و آلو می شود. بعد از اینکه کار سرخ شدن رب به اتمام رسید مقداری نمک و فلفل سیاه به درون تابه بریزید.

مرحله چهارم

در این مرحله باید تکه‌های مرغی را که سرخ کرده‌اید به همراه چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید. سپس درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید مرغ با حرارت متوسطی به‌خوبی بپزد. خورش مرغ و آلو معمولاً به‌صورت کم آب سرو می شود. به همین خاطر باید اجازه دهید که آب خورش تبخیر شود و روغن بیندازد. زمانی که به ۳۰ دقیقه پایانی پخت رسیدید، باید زعفران دم کرده را به درون قابلمه اضافه کنید. تبریک می گویم شما طرز تهیه خورش مرغ و آلو را یاد گرفتید. حالا می‌توانید این خورش را در کنار یک پلو با برنج خوش عطر ایرانی میل کنید.

نکات مهم در طرز تهیه خورش مرغ و آلو

102

    اگر بعد به اتمام رسیدن پخت خورشت مرغ با آلو بخارا، مزه آن بیش از حد ترش شده بود، می‌توانید به‌اندازه ۱ قاشق غذاخوری شکر به آن اضافه کنید. اضافه کردن شکر باعث ملس شدن طعم خورش شود.

     خورش مرغ با آلو بخارا را می‌توانید با گوشت قرمز نیز درست کنید. برای تهیه این مدل خورش، دیگر باید گوشت مرغ را از مواد اولیه حذف و حدود ۵۰۰ گرم گوشت قرمز جایگزین آن کنید. گوشت قرمز را باید به صورت قیمه ای خرد کنید. مانند طبخ مرغ، باید گوشت را نیز به خوبی در پیاز تفت دهید تا رنگ آن تغییر کنید. بقیه مراحل مانند قبل است.

    در بعضی از شهرهای کشور، به خورش مرغ آلو، رب انار نیز اضافه می‌کنند. اضافه کردن این رب باعث ترش شدن طعم آن می‌شود. البته اگر طعم ترشی را خیلی دوست ندارید می‌توانید از رب انار شیرین یا ملس نیز استفاده کنید.

    به جای آلو سیاه، می‌توانید از آلو قیسی نیز برای طبخ این خورش استفاده کنید.

    این مقدار اولیه برای تعداد ۴ نفر بود. اگر تعداد مهمان‌هایتان بیشتر است باید به تناسب، میزان مواد اولیه را بیشتر کنید. بهتر است برای هر نفر یک تکه مرغ اختصاص دهید.

جمع بندی

در این مقاله درباره طرز تهیه خورش مرغ و آلو صحبت کردیم. همچنین نکات مهم در تهیه آن را نیز ذکر کردیم. امیدواریم که بعد از خواندن این مقاله دیگر دغدغه اینکه شام چی درست کنم را نداشته باشید. اگر تا به حال این خورش را نخورده اید یا خودتان شخصا آن را تهیه نکرده اید پیشنهاد می کنیم که همین الان شروع کنید.

سوالات متداول

در طرز تهیه خورش مرغ و آلو می توان از رب انار استفاده کرد؟

بله رب انار باعث ترش شدن طعم خورش می شود.

آیا خورش مرغ و آلو، غذایی شمالی است؟

بله این خورش اصالت گیلانی و مازندرانی دارد.

منبع: مجله اسنپ اکسپرس

ارسال نظر