طرز تهیه انار پلو، غذای ویژه برای شام یلدا

خیلی وقت‌ها می‌توان با میوه‌های یلدایی مانند انار، خوشمزه‌ترین و متفاوت‌ترین غذاها و حتی دسر شب یلدا درست کرد.

طرز تهیه انار پلو، غذای ویژه برای شام یلدا

فراشپز- روزهایی که به یلدا نزدیک می‌شویم، همه این سوال را می‌پرسند که برای شب یلدا شام چی درست کنم؟ این یکی از سخت‌ترین سوالاتی است که بیشتر مادرها از افراد خانواده می‌پرسند و در بیشتر مواقع با پاسخ‌های تکراری مانند قرمه سبزی، سبزی پلو با ماهی و غیره روبه‌رو می‌شوند. اما خیلی وقت‌ها می‌توان با میوه‌های یلدایی مانند انار، خوشمزه‌ترین و متفاوت‌ترین غذاها و حتی دسر شب یلدا درست کرد.

یکی از این غذاها، انار پلو آسان که یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای سنتی ایران است که نسخه‌های متفاوتی از آن را در شهرهای مختلف می‌توان پیدا کرد. نسخه مجلسی این غذا با گوشت آماده می‌شود، اما انتخاب نوع گوشت این غذا کاملا به شما بستگی دارد. در کل، انار پلو می‌تواند گزینه‌ای جذاب و بسیار خوشمزه برای مواقعی باشد که پاسخ سوال «یلدا چی بخوریم؟» را نمی‌دانید.

مواد لازم برای تهیه انار پلو با گوشت

    برنج ۴ پیمانه

    دانه انار ۳ پیمانه

    خلال پسته دوسوم پیمانه

    گشنیز خردشده ۲ پیمانه

    کشمش پلویی ۱ پیمانه

    گوشت چرخ‌کرده ۴۰۰ گرم

    پیاز متوسط ۱ عدد

    کره ۲ قاشق غذاخوری

    آرد نخودچی ۲ قاشق غذاخوری

    پودر تخم گشنیز ۱ قاشق چای‌خوری

    نمک، فلفل سیاه و روغن به مقدار لازم

طرز تهیه انار پلو

91

انار پلو با گوشت یکی از غذاهای خوش‌عطر و مجلسی ایرانی است که می‌توان آن را گزینه‌ای خاص برای مهمانی‌ها خصوصا یلدا دانست. در این دستور، گوشت چرخ‌کرده به صورت قلقلی‌های ریز آماده می‌شود. در ادامه مواد لازم و مراحل پخت این غذا برای ۴ نفر را می‌خوانید.

    پیاز را رنده ریز کنید و آب اضافه آن را بگیرید. سپس گوشت چرخ‌کرده، آرد نخودچی، نمک و فلفل سیاه را به پیاز اضافه کنید و مواد را خوب ورز دهید تا منسجم شود. از مایه گوشتی، گلوله‌های کوچک درست کنید و آن‌ها را در کمی روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.

    در تابه‌ای جداگانه مقداری روغن بریزید و دانه‌های انار، کشمش، گشنیز خردشده و پودر تخم گشنیز را کمی تفت دهید تا عطر مواد آزاد شود. مراقب باشید انار بیش از حد له نشود.

    برنج را که از قبل شسته‌اید، در آب جوش بریزید و پس از نیم‌پز شدن آبکش کنید.

    کف یک قابلمه مناسب، کمی روغن بریزید. یک لایه برنج داخل قابلمه بریزید و روی آن چند قاشق از مخلوط انار و سبزی اضافه کنید. این لایه‌بندی را ادامه دهید تا مواد تمام شود. در انتها می‌توانید قلقلی‌های گوشتی را روی لایه آخر بچینید.

    درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید انار پلو با حرارت ملایم حدود ۴۵ دقیقه دم بکشد. در صورت تمایل، در چند دقیقه پایانی کره را روی برنج قرار دهید تا عطر و طعم بهتری بگیرد.

    انار پلو با گوشت آماده سرو است. نوش جان!

انار پلو با سبزیجات معطر

سبزی زندگی بسیاری از افراد تغییر کرده و در اطرافمان، افرادی که رژیم گیاه‌خواری را دنبال می‌کنند بسیار است. بنابراین خوب است که یکی از غذاهای یلدا را به صورت گیاهی تهیه کنیم تا تمام افراد از مهمانی لذت ببرند. این مدل انار پلو نسخه گیاهی آن است.

مواد لازم برای تهیه انار پلو با سبزیجات معطر

    برنج ۴ پیمانه

    دانه انار ۳ پیمانه

    خلال پسته دوسوم پیمانه

    گشنیز خردشده ۲ پیمانه

    کشمش پلویی ۱ پیمانه

    پودر تخم گشنیز ۱ قاشق چای‌خوری

    زعفران دم‌کرده به مقدار لازم

    نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم

    روغن به مقدار لازم

92

مراحل تهیه انار پلو با سبزیجات معطر

    برنج را بشویید و حدود یک تا دو ساعت در آب و کمی نمک خیس کنید. در این مدت، گشنیز خردشده، کشمش پلویی و خلال پسته را در تابه‌ای با کمی روغن تفت دهید. سپس زردچوبه، فلفل سیاه و پودر تخم گشنیز را اضافه کنید و تفت را کوتاه ادامه دهید تا عطر ادویه‌ها بلند شود.

    در قابلمه‌ای مناسب، آب را به جوش بیاورید و برنج خیس‌خورده را داخل آن بریزید. پس از نیم‌پز شدن، برنج را آبکش کنید.

    کف قابلمه کمی روغن بریزید. یک لایه برنج اضافه کنید و روی آن مقداری از مخلوط سبزیجات و کشمش بریزید. چند قاشق دانه انار هم روی مواد پخش کنید. این کار را لایه‌لایه تکرار کنید تا برنج و مواد تمام شود.

    در صورت تمایل، کمی زعفران دم‌کرده روی لایه آخر برنج بریزید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید پلو با حرارت ملایم حدود ۴۵ دقیقه دم بکشد.

انار پلو با سبزیجات معطر آماده سرو است. برای تزیین می‌توانید از خلال پسته، دانه انار تازه یا چند برگ سبزی معطر استفاده کنید. نوش جان!

منبع: مجله اسنپ اکسپرس

ارسال نظر