دستور پخت برنج ترد با سبزیجات؛ لذیذ و دلچسب
سبزیجات تازه و برنج سرخ شده بافتی فوقالعاده به این غذا میدهد. پس طرز تهیه برنج ترد با سبزیجات را در ادامه بخوانید تا آن را مرحله به مرحله درست کنید.

فراشپز- برنج ترد با سبزیجات یکی از محبوبترین و خوشطعمترین غذاهای سبک و سالم است که به راحتی در خانه میتوانید آن را درست کنید. استفاده از برنج ایرانی با دانههای بلند و عطر دلپذیر، نسبت به برنج نیم دانه (باسماتی) باعث میشود دانهها هنگام سرخ شدن کاملا جدا باقی بمانند و بافتی ایدهآل پیدا کنند.
سبزیجات تازه و برنج سرخ شده بافتی فوقالعاده به این غذا میدهد. پس طرز تهیه برنج ترد با سبزیجات را در ادامه بخوانید تا آن را مرحله به مرحله درست کنید.
مواد لازم برای تهیه برنج ترد با سبزیجات
- برنج نیم دانه سه پیمانه
- پیازچه خرد شده چهار عدد
- سینه مرغ مکعبی خرد شده دو عدد
- پیاز نگینی خرد شده یک عدد
- مخلوط سبزیجات یک و نیم پیمانه
- سیر له شده دو حبه
- سویا سس سه قاشق سوپخوری
- نشاسته ذرت سه قاشق سوپخوری
- نمک به مقدار لازم
- فلفل سیاه به مقدار لازم
- روغن مایع به مقدار لازم
طرز تهیه برنج ترد با سبزیجات
مرحله اول: مرغ را بپزید
در اولین مرحله از طرز تهیه برنج ترد با سبزیجات، سینه مرغ را همراه با مقداری نمک و فلفل سیاه در قابلمهای بریزید و خوب با یکدیگر مخلوط کنید تا به شکل یکنواخت به مرغها برسد. سپس ظرف را به مدت ۳۰ دقیقه داخل یخچال بگذارید تا مرغ به خوبی مزهدار و طعمها به عمق گوشت نفوذ و طعمدار شوند.
نکته: برای طعمدهی بهتر، کمی زردچوبه یا آب لیمو هم میتوانید به مرغ اضافه کنید که علاوه بر طعم، عطر خوبی هم به آن ببخشد.
مرحله دوم: برنج را آماده کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه برنج ترد، باید برنج نیم دانه را با مقداری آب ولرم خیس کنید. در ادامه برنج خیس خورده را در قابلمه آب جوش بریزید. اجازه دهید به مدت ۱۰ تا ۱۴ دقیقه روی حرارت بالا بپزد تا جایی که دانههای برنج نرم شود. در نظر داشته باشید که دانههای برنج کامل له نشوند. سپس برنج را از آبکش عبور دهید تا آب آن گرفته شود.
نکته: برای اطمینان از ترد و خوشطعم شدن برنج سرخ شده، برنج را کمی زودتر از زمان معمول آن، آبکش کنید تا در مرحله سرخ کردن به بافت مطلوب برسد.
مرحله سوم: پیاز و سیر را تفت دهید
در سومین مرحله از طرز تهیه برنج ترد با سبزیجات به سراغ سیر و پیاز بروید؛ آنها را ریز خرد کنید. در تابهای مناسب روغن سرخ کردنی بریزید. تابه را روی حرارت مناسب بگذارید تا روغن داغ شود. ابتدا پیاز سپس سیر خرد شده را به روغن اضافه کنید. آنها را تا جایی تفت دهید که بافتشان نرم و رنگشان طلایی شود.
نکته: در این مرحله برای عطر و طعم غذایتان میتوانید کمی زردچوبه و فلفل هم اضافه کنید.
مرحله چهارم: مواد را مخلوط کنید
در چهارمین مرحله از طرز تهیه برنج ترد با سبزیجات باید نخودفرنگی، هویج خرد شده و ذرت را به مخلوط سیر و پیاز داخل تابه اضافه کنید. آنها را برای دقایقی روی حرارت کم تفت دهید تا بافت تمام سبزیجات نرم و طعم آنها آزاد شود. سپس برنج آبکشی را هم به این ترکیب بیفزایید؛ به آرامی هم بزنید تا مواد به طور یکنواخت با یکدیگر مخلوط شوند.
نکته: در صورت سرو برنج سرخ شده، قبل از افزودن برنج باید حرارت را کمی زیاد کنید و سبزیجات را با روغن زیاد تفت دهید تا کمی کاراملی و خوشرنگ شوند.
مرحله پنجم: پیازچه و سویا سس را اضافه کنید
در پنجمین مرحله از طرز تهیه برنج ترد با سبزیجات، پس از آن که برنج ترد را با سبزیجات به خوبی با یکدیگر مخلوط کردید، پیازچه خرد شده و سس سویا را به آن بیفزایید. مخلوط را به آرامی هم بزنید تا سس در تابه پخش شود و طعم و رنگ یکنواختی به مخلوط برنج و سبزیجات بدهد.
نکته ۱: سس سویا رنگ برنج سرخ شده را جذابتر و طعم متفاوتی به آن میدهد.
نکته ۲: کمی روغن کنجد به آن اضافه کنید تا عطر بیشتری بگیرد.
مرحله ششم: برنج را سرو کنید
در ششمین مرحله از طرز تهیه برنج ترد با سبزیجات باید نشاسته ذرت را داخل یک کاسه نسبتا بزرگ بریزید. حال سینههای مرغ مزهدار شده را در کاسه به آرامی بغلتانید تا تمام سطح آنها کامل با لایهای نازک از نشاسته ذرت پوشیده شود. در ادامه مقداری روغن سرخکردنی داخل تابه بریزید تا داغ شود.
سینههای مرغ را در روغن داغ اما با حرارت کم سرخ کنید تا کامل مغزپخت، طلایی و برشته شود. در نهایت، مرغ سرخ شده را به همراه برنج ترد و سبزیجات در ظرف مورد نظرتان سرو کنید.
نکته ۱: سینههای مرغ را در این دستور میتوانید به قطعات کوچکتر تقسیم کرده یا به شکل کامل استفاده کنید.
نکته ۲: نشاسته ذرت نه تنها بافت تردی به مرغ میدهد بلکه از خشک شدن آن هم هنگام سرخ شدن جلوگیری میکند.
نکات تکمیلی تهیه برنج ترد با سبزیجات
برنج ترد با سبزیجات، غذایی سالم و خوشطعم است که با استفاده از سبزیجات تازه و روش صحیح پخت برنج سرخ شده تهیه میشود. این دستور مرحله به مرحله به همراه نکات تکمیلی آن به شما کمک میکند تا برنجی با بافتی ترد و عطر دلپذیر درست کنید.
نوع برنج در تهیه برنج ترد با سبزیجات
برای تهیه برنج ترد یا سرخ شده با سبزیجات، انتخاب نوع برنج نقش بسیار مهمی دارد. برنجهای ایرانی مانند طارم یا صدری عمدتا برای کته یا پلو مناسب هستند، اما با دقت در روش پخت میتوان از آنها برای تهیه برنج سرخ شده هم استفاده کرد. برنجهای دانه بلند ایرانی نسبت به انواع دیگر کمتر به هم میچسبند و در هنگام سرخ شدن دانهها بهتر جدا میمانند.
برای رسیدن به بهترین نتیجه، بهتر است برنج پیش از سرخ شدن نیمپز شود؛ یعنی دانهها نرم شده اما له نشوند. پس از آبکش کردن، لازم است کمی خشک شود تا هنگام تفت دادن، روغن به خوبی به دانهها برسد و برنج یکنواخت سرخ گردد. با توجه به اینکه برنج ایرانی نسبت به برنجهای خارجی مانند باسماتی معمولا چسبندهتر است، رعایت این نکات از چسبیدن بیش از حد و ایجاد خمیر جلوگیری میکند و باعث میشود برنج سرخ شده با سبزیجات، ترد و خوش طعم باقی بماند.
پخت برنج در تهیه برنج ترد با سبزیجات
برنج را حداقل سه بار با آب سرد بشویید تا نشاسته اضافی کامل از بین برود؛ این کار باعث میشود برنج هنگام پخت دانه دانه و بدون چسبندگی باقی بماند. پس از پخت، برنج را سریعا در آبکش بریزید و با چنگال به آرامی هم بزنید تا بخار آن خارج و دانهها باز شوند.
برای جلوگیری از خشک و سفت شدن برنج، یک قاشق غذاخوری روغن به آن اضافه و به آرامی مخلوط کنید، سپس روی برنج را بپوشانید. این نکات کلیدی، پایهای مناسب در تهیه برنج ترد با سبزیجات است.
آماده سازی سبزیجات در تهیه برنج ترد با سبزیجات
برای حفظ بافت و طعم سبزیجات در برنج سرخ شده با سبزیجات، از سبزیجات منجمد یا خیلی سرد استفاده نکنید. اجازه دهید پیش از سرخ شدن به دمای اتاق برسند. سبزیجات را به اندازههای یکنواخت خرد کنید تا به طور یکسان بپزند.
سبزیجات جایگزین در تهیه برنج ترد با سبزیجات
برای تهیه برنج سرخشده، میتوانید از سبزیجات تازه و رنگارنگی مانند هویج، ذرت شیرین، لوبیا چیتی، فلفل دلمهای، پیازچه، نخودفرنگی، قارچ، کدو سبز و کلم بنفش استفاده کنید. انتخاب این سبزیجات نه تنها به طعم بهتر بلکه به ارزش غذایی بالاتر این غذا کمک میکند.
منبع: کاله