خورشت خلال کرمانشاه : طعمی از تاریخ با خلال بادام و زرشک سیاه
آیا آماده اید تا با یکی از لذیذترین و اصیل ترین غذاهای ایرانی آشنا شوید؟ خورشت خلال کرمانشاه ترکیبی بی نظیری از طعم ها و عطرهای دلپذیر است که شما را به دنیای اصالت های کرمانشاهی می برد. در این مقاله شما را با مواد لازم، مراحل تهیه و نکات طلایی این خورشت خوشمزه آشنا خواهیم کرد.

فراشپز- قدمت خورشت خلال به دوران قاجار برمی گردد. در آن زمان وجود باغ های بادام در کرمانشاه موجب شده بود تا مردم از آن در غذاها به ویژه در مهمانی های بزرگ استفاده کنند و غذا طبخ کنند که یکی از غذاهای شاهانه آن زمان خورشت خلال بود. البته این غذا را باید حتما با زرشک سیاه طبخ کنید که زرشک سیاه یکی از محصولات محلی و بومی کرمانشاه و مناطق کوهستانی اطراف آن است.
مواد اولیه
پیاز ۳ عدد متوسط
گوشت گوساله ۵۰۰ گرم
زردچوبه یک قاشق چای خوری
پودر سیر نصف قاشق چای خوری
فلفل سیاه یک قاشق چای خوری
نمک به میزان لازم
زعفران دم کرده به میزان لازم
رب گوجه فرنگی یک و نیم قاشق غذاخوری
لیموعمانی ۴ عدد
زرشک سیاه بدون هسته 1.5 پیمانه
چوب دارچین یک تکه
هل یک عدد
خلال بادام یک پیمانه
طرز تهیه
ابتدا زعفران را آسیاب و دم کنید تا رنگ پس دهد. خلال ها را با آب خیس کنید.
گوشت گوساله یا ران گوسفندی را خرد کنید. اندازه گوشت های خرد شده به اندازه یک حبه قند باشد یعنی ریز و مربعی خرد کنید.
پیازها را خلالی خرد کنید و با روغن تفت دهید و بعد از کمی سبک شدن گوشت ها را اضافه و تفت دهید. زردچوبه، پودر سیر، نمک، فلفل سیاه و کمی زعفران به گوشت اضافه کنید و تفت دهید. در ادامه یک و نیم قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی اضافه کنید و تفت دهید و آب جوش اضافه کنید. زیر حرارت را کم کنید و اجازه دهید نیم ساعت بجوشد.
سپس لیموعمانی را که از یک ساعت قبل خیسانده اید به ترکیب اضافه کنید. یک عدد هل و یک عدد چوب دارچین هم به خورشت اضافه کنید تا طعم بهشتی به خود بگیرد. اجازه دهید خورشت دو ساعت با حرارت کم بپزد.
خلال بادام را با روغن در ماهیتابه به اندازه ۲ دقیقه تفت دهید و به آن کمی زعفران دم کرده اضافه کنید و بعد از تفت در ۱۵ دقیقه آخر به خورشت اضافه کنید.
زرشک سیاه را هم از قبل خیس کنید و ۵ دقیقه آخر به خورشت اضافه کنید. بعد از ۵ دقیقه خورشت خلال شما آماده است. نوش جان.
منبع: همشهری