روش تهیه کال جوش با گردو و نعناداغ ؛ ساده ، فوری و ارزان

کال جوش یکی از غذاهای سنتی و محبوب در قدیم بود که به ویژه در روستاها پخت می شد. نسل امروز خیلی شناختی نسبت به این غذا ندارد و ممکن است خیلی ها نخورده باشند. امروز می خواهیم با آموزش دستور تهیه این غذا، خاطرات دوران کودکی خیلی از شماها به ویژه دهه ۶۰ و ۵۰ را زنده کنیم.

روش تهیه کال جوش با گردو و نعناداغ ؛ ساده ، فوری و ارزان

فراشپز- کال جوش که پایه اصلی آن کشک است، یک گزینه عالی و ایده آل به ویژه در روزهای سرد پاییز و زمستان است که با مواد اولیه نسبتا ارزان تهیه می شود. اگر به علت گرانی تهیه گردو برایتان مقدور نبود می توانید باز هم این خوراک خوشمزه را بدون گردو تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.

مواد اولیه برای تهیه کال جوش

کشک ۵۰۰ گرم

آب جوش ۵ پیمانه

پودر گردو ۱ پیمانه

پیاز ۲ عدد

سیر ۴ حبه

نعنا خشک ۳ قاشق غذاخوری

زردچوبه ۱ قاشق چای خوری

فلفل سیاه ۱ قاشق چای خوری

روغن کرمانشاهی یا مخلوط کره و روغن ۴ قاشق غذاخوری

نمک به اندازه کافی

طرز تهیه کال جوش

پیازها را به شکل نگینی خرد و در روغن کرمانشاهی یا مخلوط کره و روغن تفت دهید.

سپس حبه های سیر رنده شده را اضافه و تفت دهید.

کمی زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید و در ادامه گردوها را با چاقو خرد و اضافه کنید و ۲ دقیقه تفت دهید.

سپس نعنا خشک را اضافه کنید. حواستان باشد شعله خیلی زیاد نباشد چرا که نعنا به سرعت می سوزد.

بعد از یک دقیقه تفت دادن نعنا، کشک غلیظ را اضافه کنید و ۵ تا ۶ لیوان آب جوش داخل قابلمه بریزید و خوب هم بزنید تا کشک کاملا باز شود.

دقت کنید کال جوش نباید خیلی غلیظ یا خیلی رقیق باشد و میزان آب بستگی به غلظت کشک شما دارد. نمک را هم در این مرحله اندازه کنید. حواستان باشد نمک زیاد نریزید چون کشک خودش شور است. کال جوش نباید بجوشد چون طعم خوشایندی پیدا نمی کند لذا بعد از ریختن آب جوش بالاسر غذا باشید تا کمی حرارت ببینید و قبل از جوش آمدن زیر حرارت را خاموش کنید.

در آخر کال جوش را با نعناداغ، تزیین کنید. کنار این غذا می توانید از پیاز خام استفاده کنید. نوش جان.

36

نکات طلایی

کال جوش را در برخی شهرها همراه با بادمجان سرخ شده سرو می کنند. برخی در این غذا گوشت قل قلی می ریزند. در سبک سنتی خیلی کهن، کشک را با آب مخلوط می کردند و روی حرارت می گذاشتند تا حرارت ببینید و قبل از جوش آمدن از روی شعله برمی داشتند.

در ظرفی جداگانه کمی پودرآویشن را با دنبه تفت می دادند و داخل کال جوش می ریختند و سرو می کردند. هنگام خوردن کال جوش سر سفره کمی شکر هم می گذاشتند و هر کسی که دوست داشت یک قاشق شکر داخل کال جوش خود می ریخت و نان تیریت می کرد و با پیاز خام می خورد. 

37

منبع: همشهری

ارسال نظر