طرز تهیه پوره شلغم با سیب زمینی

احتمالا وقتی در مورد پوره صحبت می‌شود، به تنها چیزی که فکر می‌کنید طرز تهیه پوره سیب زمینی است. غافل از اینکه با سبزیجات متنوع می‌توان پوره تهیه کرد و آن را در کنار غذا و یا به عنوان یک غذای سبک برای رژیم گیاه‌خواری سرو کرد. پوره شلغم و سیب زمینی یکی از این پوره‌ها است.

طرز تهیه پوره شلغم با سیب زمینی

فراشپز- احتمالا وقتی در مورد پوره صحبت می‌شود، به تنها چیزی که فکر می‌کنید طرز تهیه پوره سیب زمینی است. غافل از اینکه با سبزیجات متنوع می‌توان پوره تهیه کرد و آن را در کنار غذا و یا به عنوان یک غذای سبک برای رژیم گیاه‌خواری سرو کرد. پوره شلغم و سیب زمینی یکی از این پوره‌ها است.

این پوره شلغم لطیف و خوش‌عطر نگاه شما را به این سبزی ساده تغییر می‌دهد. ترکیب رزماری و سیر، شلغم را از یک ماده معمولی به یک انتخاب جذاب و اشتهابرانگیز تبدیل می‌کند. پوره شلغم به‌ویژه کنار غذاهایی مثل دنده بدون استخوان و یا انواع استیک طعم فوق‌العاده‌ای دارد.

برخی غذاها مانند استیک، دنده یا سینه بوقلمون کبابی یک پوره لطیف و خوش‌طعم در کنار خود می‌طلبند. اگر به دنبال جایگزینی متفاوت برای پوره‌های همیشگی هستید، شلغم گزینه‌ای کم‌کالری، سرشار از ویتامین C و فیبر است و در عین حال، طعمی ملایم و بافتی سبک دارد. به همین خاطر گزینه‌ای عالی برای زمانی است که به دنبال پاسخ سوال «برای سرماخوردگی چی بخوریم؟» هستیم. شلغم در خانواده سبزیجات چلیپایی قرار می‌گیرد و نسبت آن با کلم‌ها بیش از آن چیزی است که اکثر افراد تصور می‌کنند.

تلخی طبیعی شلغم ممکن است برای برخی افراد خوشایند نباشد و آنها را از تهیه این پوره منصرف کند، اما انواع پخت شلغم همراه سیب‌زمینی و آب مرغ مانند همین دستور، شدت این تلخی را کاهش می‌دهد و باعث دلپذیرتر شدن این غذا می‌شود.

در نهایت باید گفت که این پوره شلغم ساده، شام سبک و سریع، خامه‌ای و خوش‌طعم است. می‌توان آن را از قبل آماده کرد و هنگام سرو به آسانی گرم کرد. در ادامه روش تهیه این پوره خوش‌عطر را خواهید دید.

مواد لازم برای تهیه پوره شلغم با سیب زمینی

    حدود ۹۰۰ گرم شلغم، معادل تقریبا هشت عدد متوسط

    ۴۵۰ گرم سیب‌زمینی رست، حدود دو عدد بزرگ

    چهار حبه سیر درسته

    یک شاخه بزرگ رزماری تازه، یا دو شاخه کوچک‌تر

    چهار پیمانه آب مرغ، یا آب به‌همراه مقدار کمی عصاره غلیظ مرغ، به اندازه‌ای که روی مواد را بپوشاند

    نمک و فلفل سیاه تازه آسیاب‌شده

    یک‌چهارم پیمانه خامه

    دو قاشق غذاخوری کره بدون نمک

طرز تهیه پوره شلغم با سیب زمینی

36

یکی از بهترین سبزیجات پاییزی برای بهبود سلامت، شلغم است که فواید بسیاری برای بدن دارد. پس چه خوب که بتوان با این خوراکی مفید، غذاهایی خوشمزه و سالم برای وعده‌های غذایی تهیه کرد. این پوره شلغم بسیار خوشمزه و لطیف است و می‌توانید آن را با سه مرحله و به راحتی تهیه کنید.

مرحله اول: پخت شلغم و سیب‌زمینی

شلغم و سیب‌زمینی را پوست بگیرید و به قطعاتی هم‌اندازه خرد کنید. آن‌ها را همراه سیر و رزماری در قابلمه بریزید و آن‌قدر آب مرغ اضافه کنید که مواد کاملا در آن غوطه‌ور شود. قابلمه را روی حرارت بگذارید تا بجوشد و سپس حدود پانزده تا بیست دقیقه بجوشد تا شلغم و سیب‌زمینی کاملا نرم شوند. پیش از آن‌که برگ‌های رزماری جدا شود، شاخه آن را از قابلمه خارج کنید.

37

مرحله دوم: ترکیب کردن مواد

آب پخت را خالی کنید و در صورت نیاز برای استفاده‌های دیگر کنار بگذارید. قابلمه را چند لحظه دوباره روی حرارت قرار دهید تا رطوبت اضافی بخار شود. خامه را اضافه کنید و مواد را با له‌کن یا گوشت‌کوب برقی به پوره‌ای صاف و یکدست تبدیل کنید.

مرحله سوم: سرو پوره

در پایان مزه را با نمک و فلفل تنظیم کنید. پوره را در ظرف سرو انتقال دهید و اگر خواستید کمی کره روی آن قرار دهید تا ظاهر و طعمش کامل شود.

فوت‌وفن تهیه حرفه‌ای پوره شلغم

اندازه شلغم تأثیر زیادی روی طعم و مزه‌ی این پوره دارد. شلغم‌های جوان و کوچک طعمی ملایم‌تر و متعادل‌تر ایجاد می‌کنند، در حالی که شلغم‌های بزرگ‌تر مزه‌ای قوی‌تر و برجسته‌تر دارند. پختن شلغم شدت طعم را کاهش می‌دهد، اما تفاوت میان این دو گروه همچنان محسوس است.

    به‌جای آب مرغ، می‌توان از آب همراه مقدار کمی عصاره غلیظ مرغ استفاده کرد.

    این پوره را می‌توان یک تا دو روز زودتر آماده کرد. پس از خنک شدن در یخچال قرار دهید و در زمان سرو به‌آسانی گرم کنید.

    پس از یخ‌زدایی کمی رقیق‌تر خواهد بود. مایع اضافی را جدا کنید و برای گرم شدن بهتر، ظرف را بدون پوشش در فر قرار دهید.

38

سوالات متداول

آیا می‌توان پوره شلغم را از قبل آماده کرد؟

بله. پوره را می‌توانید یک تا دو روز زودتر تهیه کنید. پس از خنک شدن در یخچال قرار دهید و هنگام سرو در مایکروویو گرم کنید.

آیا پوره شلغم قابلیت فریز شدن دارد؟

بله، اما پس از یخ‌زدایی نسبت به حالت اولیه اندکی آبکی‌تر خواهد بود. کافی است مایع اضافی را جدا کنید و پوره را بدون پوشش در فر گرم کنید تا بافت آن دوباره جمع و متعادل شود.

اگر پوره شلغم رقیق و آبکی شد چه باید کرد؟

چند راهکار وجود دارد. یک اینکه پوره را در یک سمت قابلمه جمع کنید و چند دقیقه فرصت دهید تا مایع اضافی جدا شود. سپس آن را با ملاقه یا قطره‌چکان بردارید. در صورت نبود محدودیت مصرف کربوهیدرات، مقدار کمی آرد یا نشاسته سیب‌زمینی اضافه کنید. ابتدا یک قاشق غذاخوری و در صورت نیاز کمی بیشتر. پوره باید داغ باشد تا آرد خام نماند. قرار دادن پوره در فر با دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت به مدت ده تا پانزده دقیقه نیز کمک می‌کند بخشی از رطوبت تبخیر شود.

منبع: مجله   اسنپ اکسپرس

ارسال نظر