طرز تهیه مارمالاد گیلاس به ۲ روش

برای نگه‌داری مارمالاد گیلاس، مهم‌ترین نکته استریل‌ کردن شیشه‌ و در آن‌ پیش از پر کردن است؛ این کار را می‌توان با جوشاندن یا قرار دادن شیشه‌ها در یک قابلمه آب جوش انجام دهید. حال مارمالاد گیلاس باید در حالی که داغ است داخل شیشه‌های داغ ریخته شود. سپس لبه‌های شیشه با دستمال تمیز پاک و در شیشه محکم بسته شود. شیشه‌ مارمالاد را در دمای اتاق بگذارید تا خنک شود.

طرز تهیه مارمالاد گیلاس به ۲ روش

فراشپز- مارمالاد گیلاس، یکی از خوش‌رنگ ترین و دل‌فریب‌ترین افزودنی‌ها در وعده صبحانه است که عطر تابستان را به سفره شما می‌‌آورد. این مارمالاد خوش‌طعم با بافتی لطیف و رنگی جذاب مناسب استفاده در تهیه انواع پنکیک‌ها، فیلینگ شیرینی و کیک‌ها است. اگر به دنبال دستوری ساده هستید تا با آن تنوعی به وعده‌های صبحانه‌تان بدهید، می‌توانید در ادامه طرز تهیه مارمالاد گیلاس را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه مارمالاد گیلاس

  • گیلاس بدون هسته ۹۰۰ گرم
  • پوست پرتقال ۱۵۰ گرم
  • شکر ۵۴۰ گرم
  • آب لیمو تازه ۶۰ میلی‌لیتر

کانال فراشپز در تلگرام

طرز تهیه مارمالاد گیلاس

مرحله اول: گیلاس و پرتقال ها را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه مارمالاد گیلاس باید گیلاس‌های را در آب سرد بشویید تا کامل تمیز شوند. سپس آن‌ها را در آبکش بریزید و اجازه دهید کامل خشک شوند یا با دستمال تمیز خشک‌شان کنید. پس از آن، با استفاده از هسته‌گیر مخصوص گیلاس یا یک چاقوی کوچک تیز، به‌ آرامی هسته‌ هر گیلاس را خارج کنید. دقت کنید که در این مرحله گوشت میوه تا حد امکان له نشود تا بافت نهایی مارمالاد یک‌دست و زیبا باقی بماند.

پرتقال را هم به‌ خوبی بشویید، سپس آن را به‌ صورت کامل همراه با پوست خرد کنید. بهتر است از پرتقال‌هایی با پوست نازک و خوراکی استفاده شود، چرا که پوست آن‌ها تلخی کمی دارد و به مارمالاد، عطر و قوام طبیعی می‌بخشد. پس از خرد کردن، اگر دانه‌ای داخل پرتقال وجود دارد، حتما آن را جدا کنید تا طعم مارمالاد تلخ نشود.

نکته: لیموترش را می‌توانید جایگزین پرتقال کنید.

مرحله دوم: میوه‌‌های خرد شده را مکراته کنید

‌در دومین مرحله از طرز تهیه مارمالاد، گیلاس‌ و پرتقال خرد شده را داخل قابلمه بریزید. شکر و آب‌ لیمو را اضافه کنید. آن‌ها را خوب هم بزنید. در قابلمه را ببندید تا در اصطلاح عطر و طعم‌شان پس داده شود. اجازه دهید مخلوط به مدت شش تا هشت ساعت یا حداکثر یک شب در یخچال استراحت کند.

مرحله‌ای که میوه‌ها حسابی آب می اندازند و با شکر خوب ترکیب می‌شوند، «مکراته» گفته می‌‌شود. در نتیجه، طعم میوه‌ها عمیق‌تر و پخت مارمالاد آسان‌تر و سریع‌تر انجام می‌شود.

نکته: آب لیمو در تهیه مارمالاد نه تنها به تقویت طعم و تعادل شیرینی کمک می‌کند بلکه در افزایش پکتین و قوام نهایی مارمالاد هم تاثیر به سزایی دارد.

مرحله سوم: مارمالاد را بپزید

در سومین مرحله از طرز تهیه مارمالاد گیلاس باید قابلمه را از یخچال خارج کنید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا به‌ آرامی بجوشد. در طول این مدت، گاهی مخلوط را هم بزنید تا حرارت یکنواخت پخش شود. در صورت مشاهده کف، کمی کره داخل قابلمه بیاندازید. این کار به شفافیت مارمالاد هم کمک خواهد کرد.

در ادامه حرارت را کم کنید. حال صبور باشید تا مخلوط به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه آرام بجوشد تا کم کم غلیظ شود. به یاد داشته باشید در این مدت مارمالاد را مدام هم بزنید تا مارمالاد ته نگیرد. مارمالاد که به قوام لازم رسید، زمان دهید تا از حرارت بیفتد. در نهایت آن‌ها را در شیشه‌های استریل و تمیز بریزید. 

نکته: در صورت نیاز می‌توانید مارمالاد را با گوشتکوب برقی له کنید.

طرز تهیه مارمالاد گیلاس با ژلاتین

مرحله اول: آماده کردن گیلاس‌ها

برای تهیه مارمالاد گیلاس با ژلاتین، ابتدا ساقه گیلاس‌ها را جدا کرده و آن‌ها را به‌ خوبی بشویید. سپس در آبکش بریزید تا خشک شوند. گیلاس‌های نرم را با دست کمی فشار دهید تا هسته‌شان خارج شود و برای گیلاس‌های سفت‌تر، می‌توانید از نی یا چاقوی تیز کمک بگیرید. پس از هسته‌گیری، گیلاس‌ها را در ظرفی به‌ صورت لایه‌ لایه با شکر مخلوط کنید.

مرحله دوم: قرار دادن گیلاس‌ها در یخچال

ظرف را بپوشانید و به مدت دو تا سه ساعت در یخچال قرار دهید تا گیلاس‌ها آب بیندازند و ترکیب شیرینی طبیعی میوه با شکر شروع شود. 

مرحله سوم: حرارت دادن به گیلاس‌ها

مخلوط گیلاس و شکر را از یخچال خارج کرده و در قابلمه‌ای مناسب بریزید. روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش آید. کف‌های سطح را با قاشق بگیرید و سپس حرارت را کم کنید. درب قابلمه باز بماند تا بخار خارج شود. پس از حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه، گیلاس‌ها را با پشت قاشق کمی له کنید تا بافت مارمالاد یکدست شود.

مرحله چهارم: اضافه کردن ژلاتین

در این مرحله، ورقه‌های ژلاتین را در آب جوش حل کرده و به مخلوط اضافه کنید. اجازه دهید مارمالاد یکی دو جوش دیگر بخورد، سپس حرارت را خاموش کنید. در نهایت مارمالاد خنک شده را داخل شیشه‌های مورد نظرتان بریزید. به یاد داشته باشید برای ۵۰۰ گرم مخلوط گیلاس و شکر، به سه تا چهار ورق ژلاتین نیاز دارید.

نکته: در صورت نبود ورقه ژلاتین در دسترس‌تان، برای ۵۰۰ گرم مخلوط گیلاس و شکر می‌توانید از هفت تا هشت گرم پودر ژلاتین استفاده کنید.

نکات تکمیلی تهیه مارمالاد گیلاس

رعایت جزئیات در تهیه مارمالاد گیلاس، روی قوام، ماندگاری و طعم نهایی آن تاثیر می‌گذارد. در این بخش با نکات و ترفندهایی آشنا می‌شوید که به شما کمک می‌کنند مارمالادی شفاف، خوش‌رنگ و کاملا حرفه‌ای بپزید.

غلظت مارمالاد گیلاس

از آن‌جا که مارمالاد پس از قرار گرفتن در یخچال کمی سفت‌تر و غلیظ‌تر می‌شود، بهتر است آن را هنگام پخت بیش از حد غلیظ نکنید. از سوی دیگر، مارمالاد نباید شل یا آبکی باشد؛ زیرا رطوبت زیاد می‌تواند باعث کپک‌زدگی و کاهش مدت ماندگاری آن شود.

میزان شکر در تهیه مارمالاد گیلاس

میزان شکری که در تهیه مارمالاد گیلاس به کار می‌‌رود، به میزان رسیده و شیرین بودن گیلاس‌هایتان بستگی دارد. اگر گیلاس‌های نارس و ترش به کار می‌برید، باید میزان شکر را هم اضافه کنید.

انتخاب گیلاس در تهیه مارمالاد گیلاس

انتخاب نوع گیلاس نقش بسیار مهمی در تهیه مارمالاد دارد؛ گیلاس‌های شیرین، گوشتی و نسبتا سفت بهترین گزینه هستند، چرا که در طول پخت شکل خود را تا حدی حفظ کرده و منجر به غلظت طبیعی مارمالاد می‌شوند. گیلاس‌های تیره یا گیلاس سیاه ایرانی انتخاب‌های ایده‌آلی هستند؛ آن‌ها هم رنگ نهایی مارمالاد را جذاب‌تر می‌کنند و هم طعم قوی‌تری دارند.

برای جلوگیری از بافت آبکی مارمالاد، از گیلاس‌های رسیده و نرم استفاده نکنید. هر چه گیلاس معطرتر و تازه‌تر باشد، عطر نهایی مارمالاد هم طبیعی‌تر و دلچسب‌تر خواهد بود . اگر قصد دارید از گیلاس ترش آلبالوی تازه استفاده کنید، حتما مقدار شکر را متناسب تنظیم کنید تا طعم متعادلی به‌ دست آید.

نسبت گیلاس به شکر در تهیه مارمالاد

در طرز تهیه مارمالاد گیلاس، نسبت معمول میوه به شکر بین یک به یک و سه به دو است. در روش کلاسیک، برای هر یک کیلو گیلاس یک کیلو شکر استفاده می‌شود که نتیجه‌اش مارمالادی شیرین با ماندگاری بالا است. اگر به دنبال طعم طبیعی‌تر و شیرینی ملایم‌تری هستید، می‌توانید مقدار شکر را به حدود ۶۵۰ تا ۷۰۰ گرم برای هر کیلو گیلاس کاهش دهید.

این نکته را به خاطر داشته باشید که هر چه شکر مارمالاد کمتر باشد، ماندگاری آن کوتاه‌تر خواهد شد و باید در یخچال نگهداری و سریع‌تر مصرف شود. در صورت استفاده از ژلاتین می‌توان میزان شکر را باز هم کمتر کرد.

تهیه شربت از مارمالاد گیلاس

با آماده شدن مارمالاد گیلاس، علاوه بر بخش غلیظ و ژله‌ای، مقداری شربت شیرین و معطر هم در قابلمه وجود دارد. این شربت همان عصاره‌ای است که هنگام پخت، از ترکیب آب طبیعی گیلاس و شکر آزاد می‌شود. اگر مارمالاد را در حالی که هنوز داغ است داخل شیشه بریزید و بگذارید مدتی بماند، شربت به‌ تدریج از لایه‌های میوه جدا شده و در اطراف یا سطح مارمالاد جمع می‌شود. در این حالت می‌توان با یک قاشق تمیز شربت را جدا کرد.

برای تهیه شربت شفاف‌تر، می‌توان مارمالاد نیمه‌ آماده را از صافی یا پارچه نخی رد کرد تا بخش مایع از میوه جدا شود. مایع صاف‌ شده همان شربت گیلاس است که با غلظت کم‌تر، طعم ملایم‌تر و قابلیت استفاده به‌ عنوان نوشیدنی یا پایه‌ سس‌های میوه‌ای برای تزئین کیک و شیرینی را دارد.

نحوه نگه داری مارمالاد گیلاس

برای نگه‌داری مارمالاد گیلاس، مهم‌ترین نکته استریل‌ کردن شیشه‌ و در آن‌ پیش از پر کردن است؛ این کار را می‌توان با جوشاندن یا قرار دادن شیشه‌ها در یک قابلمه آب جوش انجام دهید. حال مارمالاد گیلاس باید در حالی که داغ است داخل شیشه‌های داغ ریخته شود. سپس لبه‌های شیشه با دستمال تمیز پاک و در شیشه محکم بسته شود. شیشه‌ مارمالاد را در دمای اتاق بگذارید تا خنک شود.

با توجه به رعایت نکات گفته شده، شیشه‌های مارمالاد را تقریبا تا ۱۲ ماه در جای خشک و خنک می‌توانید نگه دارید. تنها دقت داشته باشید پس از باز شدن در شیشه، باید آن را در یخچال بگذارید و بهترین زمان مصرف آن بین ۴ تا ۶ هفته است.

منبع: کاله

ارسال نظر